Wandelen op de wadden

Wadlopen en Wad(den)wandelen bij Tracks & Trails

Wandelen op de waddenTwee typisch Nederlandse en ook bijzondere ervaringen

Tracks&Trails presenteert een aantal bijzondere ervaringen op het wad en een belevenissen onderweg tussen Holwerd en Lauwersoog. En natuurlijk bezoeken ze dan ook het Nationaal Park Lauwersmeer en Schiermonnikoog.

De TV-uitzending Wadden is a.s. zondag 25 mei via RTL-4 om 15.25 uur (herhaling op zaterdag 31 mei om 12.25 uur, ook via RTL-4). In deze aflevering van Tracks&Trails staat het typische Waddenlandschap centraal. De eilanden Ameland en Schiermonnikoog, het wad zelf, het kustpad Holwerd-Lauwersoog en de nationale parken Lauwersmeer en Schiermonnikoog vormen het decor voor deze aflevering. 

Wandelen op de Wadden

In de aflevering belichten ze de typische karakteristieken van dit gebied aan de hand van interviews met vertegenwoordigers van Landschapsbeheer Friesland en Natuurmonumenten. En het grootse wandelevent Tocht om de Noord komt uiteraard uitgebreid voor het voetlicht.

Adri Ulfman, initiatiefnemer van Tracks&Trails: 'Wie 'kustgebied of –strook' zegt denkt gelijk aan Noord- of Zuid-Holland of Zeeland. Jammer want Noord-Nederland is zeker niet de mindere. Ook voor liefhebbers van dit type landschap. Het wad geeft een hele aparte sfeer en het kustpad leidt langs hele bijzondere, interessante dorpen en plekken. Een aanrader dus.'

Meer info: tracksentrails.nl

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.