Bergwandelen in de Himalaya

Walking the Himalayas (Discovery Channel)

Levison Wood doet waar velen van ons van dromen: te voet trekt hij door de hele Himalaya. De gelukkigen onder ons die het hoogste gebergte van de wereld mogen ervaren doen meestal in een aantal weken een van de vaste routes zoals de Annapurna, of die naar het basiskamp van de Mount Everest. Leviston gaat van echter in vier maanden van Afghanistan naar Bhutan; een tocht van meer dan 2700 kilometer.

Levison Wood en de Himalaya

De tocht is het tweede langeafstand wandelavontuur van de Britse avonturier, die hij in 2015 afrondde. Het verslag ervan is vrijdag om 21:00 uur op Discovery te zien. Als schrijver, fotograaf en ontdekkingsreiziger liep hij eerder langs de rivier de Nijl.  Het werd een trek van negen maanden, waarbij hij op verschillende delen werd vergezeld. Ook dit avontuur werd verfilmd en over de reis publiceerde hij een boek. Het had een tragisch element omdat Powell, de journalist die hem vergezelde aan de gevolgen van oververhitting overleed.  Na de Himalaya liep Leviston van Mexico naar Colombia. De expeditie getiteld Walking the America’s is eveneens tot een televisieserie verwerkt, het boek erover komt in februari van dit jaar uit.

Levison Wood en de bergen

Bij het googlen naar “Britse avonturier” komt een foto van hem als eerste naar voren. Zowaar voor Bear Grylls. Evenals Bear heeft Levison een achtergrond in het leger. Bear diende bij de SAS, Levison in het British Parachute Regiment, waarmee hij naar Afghanistan werd uitgezonden. In 2010 verruilde hij het leger voor een carrière als reizende journalist. Publicaties in bekende kranten en tijdschriften volgden. Tijdens zijn reizen en werkzaamheden bezocht hij meer dan 80 laden en interviewde onder meer George Clooney en de dalai lama. Wie die na het zien van alle betoverende landschappen en mooie ontmoetingen ontwenningsverschijnselen krijgt hoeft niet lang te treuren. Ongetwijfeld zal ook de laatste expeditie spoedig worden uitgezonden. 

bronnen: Discovery Channel, levisonwood.com

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling