Wandelaars Appalachian Trail moeten binnenkort geregistreerd zijn

Functionarissen bij Baxter State Park in Maine, ten noorden van de ‘Appalachian Trail’, zijn bezorgd over het stijgende aantal wandelaars in het park. Hun oplossing? Registratiekaarten voor hikers op de Applachian Trail.

Dukte in Baxter State Park

In het Baxter State Park in Maine is de steile en lange berg Katahdin het noordelijke eindpunt van het 3500 km lange parcours. Hierdoor is het vaak druk met wandelaars in het park. Baxter Park heeft in het verleden al maatregelen tegen de drukte genomen door het instellen van een limiet op het aantal wandelaars (12 per keer) die als een groep in één keer naar de top van Katahdin mogen. De verwachting is dat het aantal wandelaars echter nog meer gaat toenemen en dat die limieten niet voldoende zijn om de natuur in het park te beschermen.

Stijging aantal wandelaars

Door films zoals A Walk in the Woods en Wild, als ook door een stijging van het aantal atleten dat de Appalachian Trail rent, groeit het aantal wandelaars snel. Dat heeft niet altijd positieve gevolgen voor het park en de berg. Volgens Tenny Webster, een parcours informatie specialist bij de Appalachian Trail Conservancy, zou 2016 een goed jaar kunnen zijn qua aantal mensen die de top van Katahdin willen bereiken. “We wachten af wat er dit jaar gaat gebeuren”, zegt Webster. “We zien normaal gesproken elk jaar een groei van 10% in het aantal mensen die de top van Katadhin bereikt. Waarschijnlijk worden dat dit jaar veel hogere aantallen.”

Registratiesysteem

Wat kan een staatspark dan doen? Als eerste gaan ze een registratiesysteem voor wandelaars instellen dit jaar. Onder het nieuwe registratiesysteem, moeten wandelaars die het gehele parcours willen afleggen verplicht een toestemmingskaart verkrijgen om het park binnen te mogen gaan. Details over waar en wanneer wandelaars deze vergunningen kunnen halen is nog niet bekend, maar volgens een functionaris van het park zouden wandelaars kunnen registreren bij Togue Pond of Abol Bridge. Uiteindelijk, afhankelijk van de groei en of wandelaars zich aan de regels van het park houden, gaat het park misschien een limiet stellen op het aantal wandelaars die het gehele parcours willen af leggen per dag.

Bron: Outside Magazine

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt