Winterse Envirotrek op 8 maart in Schoorl

Respect the Mountains is een Nederlandse stichting die een bijdrage levert aan het structurele behoud van de natuur en de leefomgeving in de bergen, en dan met name de Europese Alpen. En jij kunt meedoen, in Nederland op 8 maart.

Elk jaar bezoeken honderd miljoen toeristen de Europese Alpen en zij laten allemaal hun sporen achter in de vorm van afval. Er is een groeiende behoefte aan directe actie om onnodige afval te verwijderen bij deze populaire bestemmingen. Daarom organiseert Respect the Mountains de Envirotrek Clean Up Series: hikes om van de natuur te genieten en deze gelijk te helpen door - heel simpel -, op te ruimen.  

Dit jaar organiseert Respect the Mountains op zondag 8 maart een voor het eerst een Winter Envirotrek in Schoorl! In de ochtend opruimen, daarna een lekkere winterse lunch, en vervolgens genieten van de natuur op een mountainbike, of juist een GPS cursus doen. De dag wordt afgesloten met gluhwein en warme chocolademelk. Doe mee en let’s keep our playground clean!

Een Envirotrek kost 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot 12 jaar. Dit is inclusief lunch, drankje en middagactiviteit.

Meer informatie en aanmelden voor de Winter Envirotrek?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?