Wordt het al zomer in de Alpen?

De lente van 2016 is nog maar net iets meer dan een week oud en de pistes zijn nog flink besneeuwd, maar toch lijkt het erop dat de eerste “zomerse dag” in de Alpen binnenkort of zelfs vandaag al plaatsvindt. Een zomerse dag is als op een weerstation een temperatuur van 25 graden of meer gemeten wordt. En als we die definitie ook voor de Alpen hanteren, zou zo'n zomerse dag wel eens heel binnenkort kunnen plaatsvinden, zo verwacht de Alpenweerman.

Voorspelling

De week begon nog wisselvallig in de Alpen, maar in de tweede helft van deze week gaat dat waarschijnlijk veranderen. Vanuit het zuiden komt er warme lucht richting de bergen. Daardoor kan de temperatuur op sommige plekken flink oplopen. Als er een Föhn inzet, kan het kwik in het dal vandaag plaatselijk wel 25 graden aantikken.

Lawinegevaar

Een verandering in de weersomstandigheden betekent ook dat de sneeuwcondities veranderen. Lawines liggen dan op de loer. Verzamel daarom voor je op pad gaat altijd de laatste lokale informatie over het weer en het lawinegevaar.

Bron/uitgebreid weerbericht: Alpenweerman

Meer inspiratie
Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.