Sir Richard Branson in de heli rond de top van de Matterhorn

Zoon Richard Branson met hoogteziekte gered van de Matterhorn

Sir Richard Branson in de heli rond de top van de MatterhornWoensdagochtend 3 september rond 11 uur is Sam Branson, de zoon van miljardair Sir Richard Branson, per helikopter van de top van de Matterhorn gered toen hij leed aan hoogteziekte. Ongeveer 200 meter onder de top kreeg de 29-jarige Branson last van acute hoogteziekte. Zijn team, waaronder een berggids, hebben toch met hem de top van de 4478 meter hoge berg gehaald. 

In het filmpje hieronder zie je hoe dat er aan toe ging. Sam Branson beklom de Matterhorn voor de Virgin Strive Challenge. Een multi-discipline endurance trail (alles op eigen kracht) van Londen tot aan de Matterhorn voor het goede doel Big Change.

Hier vind je foto´s van de Bergwijzer-webredacteur Fenneke Visscher. Zij sliep in de nacht van 2 op 3 september in het basecamp van de Matterhorn en was op woensdagochtend 3 september live getuige van de beklimming en de redding van Sam Branson. "We vroegen ons al af waarom die gele helikopter zolang rond de top van de Matterhorn bleef vliegen". In de gele helikopter zat vader Richard Branson om te filmen hoe zijn zoon de top behaalde. De reddingshelikopter van Air Zermatt heeft Sam van de berg gehaald.

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt