Home » Reportage

De berghutten van de Zwitserse Alpenclub SAC

Meer dan 150 berghutten van de Zwitserse Alpenclub SAC nodigen je uit voor unieke natuurbelevingen, lange wandeltochten en romantische overnachtingen. Tegen een uniek bergpanorama bieden de SAC-hutten een simpel en gemoedelijk onderdak voor alpinisten, klimmers, wandelaars, gezinnen en natuurliefhebbers.

Grote berghutten en kleine bivaks

Met 152 hutten en 9200 slaapplaatsen biedt de Zwitserse Alpenclub SAC de grootste keus aan onderdakmogelijkheden in de Zwitserse bergen. Van de makkelijk bereikbare, moderne grootschalige hutten, via de eenvoudig uitgeruste zelfverzorgingshutten tot de moeilijk bereikbare, spartaans ingerichte bivaks kun je bij de SAC alles vinden.

Vanwege hun afgelegen ligging kunnen berghutten het in het laagland gebruikelijke comfort natuurlijk niet bieden. In meerdere, meestal nieuwere, hutten staan echter kleinere slaapvertrekken ter beschikking, in enkele gevallen zijn er ook douches. In de beheerde hutten serveren de huttenteams zelfs een smaakvol avondeten van drie of vier gangen en een uitgewogen ontbijt.

Bemande hutten

Ongeveer driekwart van de 150 SAC-hutten is in het zomerseizoen continu of deels beheerd, gedurende het skitouren-seizoen in de late winter en de lente is ongeveer de helft bemand. Alle hutten zijn echter in principe altijd toegankelijk, omdat iedere hut ook als noodonderdak dient en over een schuilplaats beschikt.

De doorsneeprijs voor een overnachting inclusief avondeten en ontbijt bedraagt ongeveer CHF 70,- voor volwassenen (ca. CHF 60,- voor leden van de Alpenvereniging). Tijdig reserveren van slaapplaatsen wordt dringend aanbevolen.

Gedetailleerde informatie over openingstijden, actuele trajectsituatie en bereikbaarheid verkrijg je direct bij de beheerder van jouw hut. Een overzicht van alle berghutten van de SAC vind je hier.

Meer inspiratie

Nog even bijtanken in de bergen? Boek nu een last minute deal naar zonnig Trentino.

Pure bergbelevenis: 7 nachten in een appartement incl. begeleide wandelingen, fietstochten en techniektraining vanaf € 199,- p.p.

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)