Getest: de Fjällräven Keb Dome

Als je op zoek bent naar een nieuwe tent is het verstandig eerst goed te bedenken waar en wanneer je gaat kamperen. Gelukkig zijn er tenten voor bijna alle wensen. Ik ga op stap met de Keb Dome 2 van Fjällräven, een zeer sterke tweepersoons vierseizoenentent.

Dit is mijn eerste koepeltent, en het opzetten gaat gelukkig heel makkelijk, onder andere doordat de buiten- en de binnentent aan elkaar vastzitten. Aan allerlei kleine details, zoals handige lipjes, ritsen met auto-lock-functie en voldoende opbergvakken en zelfs een meshvak aan het plafond voor je spullen, merk je dat er goed nagedacht is over het gebruikersgemak van deze tent. Wat me meteen opvalt is de ruimte. Naast de binnentent heb je veel ruimte voor je bagage en ruimte om te zitten. En dat kan met gemak rechtop!

Twee kanten een ingang

De Dome heeft aan twee kanten een ingang, zodat je altijd de windluwe kant kunt kiezen (en ’s nachts niet over de ander heen hoeft te kruipen met je volle blaas). De ventilatie in de Keb is ook helemaal in orde: zowel de ingang van de buitentent, als die van de binnentent zijn voorzien van een zeer fijn muskietengaas. Het is warm tijdens mijn test, dus ik slaap lekker met alle deuren open zonder beestjes in de tent!

Het is verder duidelijk dat de tent tegen een stootje kan. ’s Morgens hoef ik de tent niet opnieuw strak te spannen, dankzij de nieuwe TripleRip nylonstof. Persoonlijk vind ik het fijn om te weten dat deze tent helemaal zonder PVC en giftige vlamvertragers is gemaakt. Deze tent is geschikt voor gebruik in extreme omstandigheden. Zo kan je voor extra versteviging dubbele stokken gebruiken, zijn de tent en de scheerlijnen zeer reflecterend en zijn er extra grote grondlussen en ankerpunten om de tent ook met ski’s en stokken vast te zetten in de sneeuw. Iets wat ik in de winter ook zeker ga uitproberen! 

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?