Home » Reportage
Kasnockn. (c)Österreich Werbung/ Eisenhut Mayer

Kasnockn, een echte specialiteit uit Vorarlberg

Kasnockn zijn het 'nationale gerecht' van Vorarlberg. Ze worden ook wel 'Knöpfe' of 'Kässpätzle' genoemd en zijn heerlijk, vooral na een actieve dag in de buitenlucht!

Ingredienten voor vier personen: 

¼ kilo bloem
zout
1 ei
ca. ¼ liter water
200 gram bergkaas, geraspt
2 uien
3 eetlepels vet of olie
5 eetlepels boter

Bereidingswijze

Uit bloem, zout en ei een halfvast deeg bereiden, dat langzaam van de lepel afdruipt (niet te lang mengen, anders wordt het deeg kleverig). Het deeg door een Spätzlesieb (speciale zeef voor dit gerecht) in kokend water drukken en net zo lang koken totdat de Spätzle (soort noedels) stijgen; afgieten en met koud water laten schrikken. Leg de Spätzle afgewisseld met de geraspte kaas in lagen in een voorverwarmde schaal; eindig met kaas als bovenste laag. Snij de uien fijn, bak ze goudbruin in het vet en verspreid ze over de Spätzle. Tot slot met de gebruinde boter overgieten.

Serveertip 

Kropsla past goed bij de Kasnockn.

Bron: Oostenrijks Toeristenburo, www.austria.info

Meer inspiratie
Word abonnee van Bergen Magazine

Mis het nieuwe nummer van Bergen Magazine niet, word vóór maandag 16.00 uur abonnee!

Ontdek de vele almwandelingen in Tirol, voor iedere wandelaar genieten!

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Met elke dag de mooiste bergfoto's, leuke winacties en het laaste bergnieuws!