Home » Reportage

Recept: ‘Sopa de Galets’

Eén van de meest populaire kerstgerechten in Catalonië is de traditionale ‘Sopa de Galets’ -  een soep gevuld met ‘galets’, pasta in de vorm van slakkenhuisjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 340 gram ‘galets’
  • 300 gram gehakt
  • 1,8 liter kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • zwarte peper
  • peterselie

Bereidingstijd: 1 uur

Bereidingswijze:
Pel de knoflook en snijd in kleine stukjes. Meng het gehakt samen met de knoflook, eieren, peterselie en een snufje peper in een grote kom. Roer alle ingredienten goed door elkaar en vul vervolgens de galets met het gehaktmengsel. Zorg ervoor dat de galets met voldoende mengsel gevuld zijn zodat het gehaktmengsel er tijdens het koken niet uitvalt. Breng vervolgens de kippenbouillon aan de kook en voeg de gevulde galets toe zodra de bouillon kookt. Kook de galets ten slotte ongeveer 15 minuten. Eet smakelijk!

 

Meer inspiratie
Word abonnee van Bergen Magazine

Mis het nieuwe nummer van Bergen Magazine niet, word vóór maandag 16.00 uur abonnee!

Ontdek de vele almwandelingen in Tirol, voor iedere wandelaar genieten!

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Met elke dag de mooiste bergfoto's, leuke winacties en het laaste bergnieuws!