traditioneel Zuid Tirools recept Boekwijtknoedels

Zuid Tirools recept: boekweitknoedels

Het recept van boekweitknoedels is een van die authentieke recepten uit Zuid Tirol, die je daar ter plekke zeker kan eten. Maar je kan het gerecht natuurlijk ook alvast thuis maken!

Ingrediënten

  • 120 g witbrood, in dobbelsteentjes
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 100 g grof boekweitmeel
  • 2 royale el boter
  • zout
  • 80 g prei, in ringetjes
  • 1 teentje knoflook

Voorbereiding

Fruit de prei en de knoflook kort in de boter en schep het mengsel door het brood. Voeg het boekweitmeel toe. Klop melk, ei en zout en voeg dit mengsel toe aan het brood. Laat een half uur op een koele plaats intrekken.

Vorm met natte handen knoedels van het deeg en doe ze in kokend water met zout. Neem de knoedels na 30 minuten met de schuimspaan uit het water en serveer ze in vleesbouillon. (u haalt ca. 8 knoedels uit het recept)

Tip! In plaats van witbrood kan je ook roggebrood gebruiken. De boekweitknoedels zijn ook lekker met gebakken spek of een pittige kaas ('graukäse', geitenkaas of gorgonzola). Serveer ze in dat geval met koolsalade of een salade van snijbiet.

bron: Roter Hahn.it

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen