Home » Vakantietip

Aan te bevelen apps voor parkeren op Schiphol

Op de grootste luchthaven van Nederland parkeert jaarlijks een fors deel van de ongeveer vijftig miljoen passagiers die via Schiphol vliegen. Om al die auto’s op parkeerplaatsen kwijt te kunnen, zijn er op en rondom Schiphol niet minder dan ruim dertigduizend parkeerplaatsen beschikbaar. Er bestaan tegenwoordig buitengewoon handige apps van vergelijkingssites voor de prijsbewuste parkeerder om de goedkoopste aanbieder te selecteren.

Zo'n app werkt zeer eenvoudig. Je voert je vertrek- en retourdatum in. Vervolgens kun je uit de op Schiphol gebruikelijke mogelijkheden kiezen als parkeren met een shuttledienst, lang parkeren, overdekt parkeren, valet parking of je eigen sleutel in bezit houden. Nadat je op de knop ‘vergelijk’ hebt gedrukt, zie je via de app alle voordelige parkeeraanbieders op een rij. Daarna kun je meteen reserveren bij een van de aangesloten parkeerbedrijven. Parkago.com is bijvoorbeeld een dergelijke vergelijkingssite. Dat bedrijf werkt naar eigen zeggen alleen met zeer betrouwbare aanbieders; daarvoor voeren zij maandelijks controles uit door die bedrijven te bezoeken. De bonafide bedrijven met wie ze in zee blijven gaan, verkrijgen van hen een certificaat.

Eenvoudig, snel en goedkoop

Parkeren op Schiphol kan nogal duur zijn, maar dankzij de parkeer-apps is dat nog nooit zo gemakkelijk en voordelig geweest. Je reserveert online of telefonisch. Bovendien kun je nog veel meer opties kiezen bij veel parkeeraanbieders; tot het laten wassen van je auto net voor terugkeer toe. Doordat men met kleinere parkeergarages werkt dan die van Schiphol zelf, zijn deze eerder vol dan die grote, waardoor hun concurrentiepositie optimaal is. De beheerders van de vergelijkingssites kopen doorgaans ruim plaatsen in en dat levert interessante kortingen voor de klant op.

Lopen niet nodig

De deelnemende parkeeraanbieders laden je bagage in en uit, er staan pendelbusjes klaar om je naar de vertrekhal te brengen of om je op te halen na de terugvlucht. Die busjes brengen je precies tot aan je auto, dus lopen naar je geparkeerde auto is er niet meer bij. Kortom: parkeren op Schiphol hoeft dank zij de genoemde apps beslist niet duur te zijn en de bijkomende service is puur voor jouw gemak.

In de prachtige Allgäuer bergwereld vindt iedereen zijn we g of route. Oberstdorf is een uitstekend startpunt voor diverse mountainbiketochten.

De lijst met avontuurlijke en ontspannen activiteiten in Tirol is eindeloos. Bekijk de mogelijkheden in de Tiroler bergen

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Met elke dag de mooiste bergfoto's, leuke winacties en het laaste bergnieuws!