Home » Vakantietip
patum,

Beleef traditionele festivals in Catalonië

patumIn de zomer kan je in Catalonië van een heleboel festiviteiten genieten. De meest in het oog springende is la Patum, een festival vol vuur en theater dat gerelateerd  is aan oude mythen en rituelen waar symbolische en mythische dieren springen en dansen op ritmische en soms waanzinnige beats, in een walm van rook, zweet en warmte. Het festival staat op de lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid van de UNESCO. 

festa dels raiers @BedmarEen ander bijzonder feest dat je moet meemaken is het rafting festval in La Pobla de Segur. Dit evenement vindt plaats in het eerste weekend van juli. Het begint op zaterdag met het vervaardigen van de rafts op tradiotionele wijze en de volgende dag  zullen de rafters, gekleed zoals ze er vroeger uit zagen, de rivier zes kilometer afzakken  waarna het feest los barst.
 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Rubriek: 

Pure bergbelevenis: 7 nachten in een appartement incl. begeleide wandelingen, fietstochten en techniektraining vanaf € 199,- p.p.

Wandelen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod! 5 overnachtingen incl. halfpension vanaf €443,- p.p.

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)