Home » Vakantietip

De mooiste Almwandelingen in Tirol

Een ontspannen wandeling met een uitgebreide lunch of een uitdagende klim met vele hoogtemeters terwijl je over de almen loopt met bijzondere berglandschappen en eeuwenoude tradities? In het Oostenrijkse Tirol zijn verschillende almwandelingen waarbij dit allemaal mogelijk is.

Tirol heeft in al haar regio’s prachtige wandelingen uitgezet die een uitgestrekte alm als tussenstop of einddoel hebben. Sommige almen liggen op 1.000 meter hoog en zijn toegankelijk voor iedere wandelaar, terwijl andere worden gezien als langeafstandswandelingen voor echte hikers. Op de weilanden zijn vaak berghutten geopend waar de lokale melkveehouder verse melk, kaas of spek aanbiedt. Onder het genot van deze lokale producten kan je genieten van een indrukwekkend uitzicht op de bergen.  

Foto Walderalm im Karwendel, © Irene Prugger

Meer inspiratie

Genieten wordt in Zuid-Tirol eenvoudig gemaakt, Laat je verrassen en proef de beste Zuid-Tiroler wijnen.

Wandelen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod! 5 overnachtingen incl. halfpension vanaf €443,- p.p.

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)