Zomervakantie in Tirol

Op zoek naar leuke tips en mogelijkheden voor jouw zomervakantie in Oostenrijk? Dan is Tirol een goede optie. De dorpen zijn knus en gezellig, de natuur is prachtig en er is een eindeloze hoeveelheid aan activiteiten voor jong en oud. In Tirol kom je helemaal tot rust tijdens een fijne bergwandeling of op een terrasje in de zon.

Wandelen met zonsopgang

De zon zien opkomen in de bergen is een magisch moment. Het is dus absoluut de moeite waard om er vroeg voor op te staan en lopend of met een berglift naar boven te gaan en simpelweg te genieten. En natuurlijk wordt het harde werken beloond met ontbijt in één van de berghutten. Tirol heeft de mooiste plekken voor je uitgezocht!

Bekijk de leukste wandelroutes >>


10x de leukste activiteiten voor de Tiroler zomer

Van avontuurlijke wandelingen over bekende wandelpaden, waterpret in verfrissende bergmeren tot uitdagende fietstochten door drie landen. Het kleurrijke landschap van Tirol is de ideale zomerbestemming voor zowel een vakantie met het gezin als met vrienden. De kinderen kunnen de tijd van hun leven beleven in de avontuurlijke wereld van het Lauserland. Bekijk tien leuke tips voor jouw actieve vakantie in Tirol. 

Bekijk de tips >>

Almwandelingen in Tirol

In Tirol vind je meerdere almen waar je kunt genieten van de natuur tijdens een heerlijk bergwandeling. Sommige almen liggen hoog, andere weer wat lager. Er zijn lange afstands wandelpaden maar ook korte tochten. Vaak vind je op de almen berghutten waar je kunt genieten van lokale lekkernijen.
 

Kies hier jouw almwandeling >>

Vakantie bij de boer

Op zoek naar rust, leuke activiteiten voor het hele gezin, verse producten, mooie wandelroutes en puur natuur? In Tirol zijn er veel boerderijen waar je in de zomer kunt verblijven op de camping of in een kamer. Er zijn ook boerderijen met moderne appartementen. Ga je met de kinderen? Vaak kunnen zij meehelpen op de boerderij, van het melken van de koeien of het maken van kaas tot het verzorgen van een van de boerderijdieren.

BEKIJK DE LEUKSTE BOERDERIJEN >>


Blog: 10x berghutvakantie in Tirol

De leukste tips krijg je meestal van de lokalen. Anne, aus Tirol, heeft maar liefst 10 tips op een rij gezet voor de leukste berghuttenvakanties. Tijdens een berghutvakantie beleef je de ultieme bergvakantie. Hoog in de bergen, omgeven door toppen en het geluid van koeienbellen op de achtergrond, en je loopt zo een mooie wandelroute op!

LEES HET BLOG VAN ANNE >>

 

Ontdek het indrukwekkende drielandenpunt, de Tiroler Reschenpass, het Zwitserse Graubünden en het Zuid-Tiroler Vinschgau, tijdens een mountainbiketour. Met de Enduro-bike-trails maak je kennis met alle drie de landen binnen enkele uren.

Langs de Tiroler geniet-routes komt u meer te weten over hoe regionale producten groeien en gemaakt worden en natuurlijk ook hoe ze smaken! Van sappige Haiminger appels tot Brandenberger 'Prügeltorte' en Kaunergrater geitenkaas.

In heel Tirol kan je heerlijk ontspannen in een van de vele kleine bergmeren die op hete zomerdagen voor verkoeling zorgen. 
Hier geniet u met heel het gezin van een heerlijke dag aan de verfrissende bergmeren en bij de belevenisbaden.