Home » Accommodatie
Wandel- en Skihotel Gürgaletsch

Wandel- en Skihotel Gürgaletsch

Wandel- en Skihotel Gürgaletsch

7064 Tschiertschen – Zwitserland

Als er Michelinsterren voor de rijkste natuurgebieden op aarde zouden bestaan  dan maken de hellingen rond Tschiertschen zeker kans op minimaal twee sterren! Ver weg van de blauwe snelweg door het Rijndal, eeuwenlang onbereikbaar en alleen bewoond door kleine Walser gemeenschappen kon juist hier de Alpennatuur zich optimaal blijven ontwikkelen.

Alpenanemonen begroeten je op de Sarneralp “Wandel en skihotel Gürgaletsch” ligt in het hart van de kleine boerengemeenschap Tschiertschen. Op 1350 meter hoogte werd het gebouwd aan het eind van de negentiende eeuw, herbouwd in 1911 maar doet toch verrassend fris aan. Dat komt door het Hollandse managementteam van broer en zus Alderliesten die hier sinds 2014 aan het roer staan.

Hotel Gürgaletsch kiest voor een ontspannen en informele stijl. Het gezamenlijke eten ‘s ochtends en ‘s avonds (ook vegetarisch) wordt besloten met het samen afruimen en dekken van de tafels voor de volgende maaltijd. Je maakt zelf tijdens het ontbijt je eigen lunch voor onderweg. En voor wie meer wil zien wordt jaarlijks een agenda gemaakt met diverse themaweken.

Beverin Alp TumprivHet karakteristieke gebouw is in 2014 gerenoveerd, heeft 22 kamers en biedt plaats aan 50 gasten. De woon- en eetruimtes zijn gezellig en huiselijk ingericht, laten veel licht binnen en kijken uit op het dorp en het dal. In een deel van de kelder hebben wij een kinder/ jeugdruimte met Wifi, voetbaltafel, dart, TV en veel spelletjes ingericht.

Alpennatuur ongekend mooiMet Tschiertschen als uitgangspunt beleef je Graubünden van dichtbij. Omringd door bossen, Alpenweiden en de bergtoppen van het Schanfigg ben je midden in de natuur en toch slechts 10 kilometer verwijderd van de Alpenstad Chur. Vanuit het hotel kijk je uit over het dal van de Plessur ten Oosten van Chur. Het Schanfigg is een liefelijk dal met unieke vegetatie, uitgestrekte Alpenweiden en een wandelgebied dat het hart sneller laat kloppen. Het landschap wordt sinds 100 jaar door bergboeren onderhouden en is een paradijs voor de actieve natuurliefhebber.

Tschiertschen AlpennatuurAlvast even voorproeven? Bestel dan Tschiertschen Alpennatuur

Tarieven:

Zomertarief: € 68,- (vanaf 21 jaar)

Wintertarief: € 72,- (vanaf 16 jaar)

 

Gastheer: Tobias Alderliesten, telefoon  0041 81 3731122

E-mail

Website: https://wandelenskihotel.nl

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

De mogelijkheden voor een speciale Tiroler winter zijn oneindig. Bekijk hier alle tips.

Ontdek de 5 beste berghutten van Tirol. Ontdek de regio voor fijnproevers!

Maak kennis met de top-collectie van Mammut. De collectie is ontworpen voor serieuze alpinisten.

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!