Bergen Magazine 2016-1

BM 2016-1

Bergen Magazine 10 jaar!

In 2016 bestaat Bergen Magazine 10 jaar! Uiteraard pakken we weer uit met schitterend geïllustreerde reportages. Onze redacteurs waren onderweg in de Alpen, in Schotland, in Noorwegen maar ook ver buiten Europa om de mooiste bergstreken te verkennen. Mis hun verhalen niet!

Dit nummer is sinds vrijdag 12 februari verkrijgbaar bij boekhandel en kiosk. Vind een verkooppunt bij jou in de buurt.

In dit nummer:

Barre weersomstandigheden in de hooglanden van Steiermark
We bewandelen de bergrug van de Hochschwab in de Oostenrijkse deelstaat Steiermark. Barre weersomstandigheden maakten van een driedaagse trektocht over deze hooglanden een bijzondere belevenis.

Stilte in Pfunderer Höhenweg
Bergen Magazine maakte een meerdaagse trektocht over de Pfunderer Höhenweg, een klassieke hoogteweg die ons doet beseffen waar onze liefde voor de Alpen vandaan komt.

Vulkaan Kerkis, de Griekse godin van Samos
Op het Griekse eiland Samos, een kilometer van de Turkse kust, vind je op een lengte van nog geen 45 kilometer een scala aan landschappen. Voor Kerkis, een uitgestorven vulkaan, hebben de bewoners misschien nog wel de meeste bewondering.

Wat leeft er in een winterbos?
Wie in de winter in de Alpen door het bos banjert, kan er van alles tegenkomen. Maar hoe doen al die dieren dat toch, de bergen overleven in de winter? We bezoeken het Franse natuurreservaat Contamines-Montjoie en ontdekken het winterbos.

Trektocht met een bijzondere reisgenoot
Een solo trektocht te paard door de Franse Alpen van de Tarentaise, zonder vaste route en zonder tijdslimiet. Ideaal of hebben we met het paard toch de verkeerde reisgenoot gekozen?

Het avontuur van wildkamperen: hoeveel ervaring heb je nodig?
Wie wil dat nu niet: rugzak op, de wildernis in en je overgeven aan de elementen? Maar mag het wel en hoeveel ervaring heb je nodig?

Dit nummer lezen?

Dit nummer is verkrijgbaar bij boekhandel en kiosk. Vind een verkooppunt bij jou in de buurt. Alvast verzekerd zijn van het volgende nummer? Neem dan een abonnement op Bergen Magazine!

Profiteer nu van een speciale aanbieding: 1 jaar Bergen Magazine slechts € 22,50 + 3 cadeaus t.w.v. minimaal € 44,99!

Ben je al abonnee? Geef dan een abonnement cadeau! Ga naar het abonnementsformulier en vink ‘Ik wil dit abonnement cadeau geven’ aan.