Nieuws

Fotowedstrijd
15 feb 2018

Heb jij onze nieuwe fotowedstrijd al gezien? Deze keer is het thema Balans. De eerste foto’s zijn al binnen en we zijn verrast door jullie creativiteit!

Schnitzelindex
15 feb 2018

Hoe duur is de lunch in de populaire Oostenrijkse skigebieden? Onderzoekers van wintersportsite Snowplaza zochten het uit en presenteren de Schnitzelindex.

Leave no trace
14 feb 2018

​Zo’n vijftig jaar geleden ontstonden in de Verenigde Staten de eerste ideeën rondom de Leave no trace principes. 7 gouden regels voor elke buitensporter.

Pic du Midi
7 feb 2018

Het uitzicht was er al mooi, maar een nieuw uitzichtpunt op Pic du Midi in de Franse Pyreneeën moet dat allemaal nóg beter maken.

Flo Nick
5 feb 2018

Filmmaker Flo Nick trok door de bergen van Canada en maakte niet minder dan 54.000 foto's. En daarvan maakte hij deze timelapse.

Bergen Magazine op de Fiets en Wandelbeurs
1 feb 2018

​We zijn er weer bij! Ook dit jaar staan we weer op de Fiets- en Wandelbeurs in België en Nederland. Op 10 en 11 februari vind je ons op de beurs in België

Opleiding jodelen
1 feb 2018

​Altijd al willen leren jodelen op topniveau? De Hochschule Luzern in Zwitserland gaat vanaf volgend collegejaar een opleiding jodelen aanbieden.

Man na 10 dagen uit hut gered
30 jan 2018

​Een Duitse bergwandelaar heeft hachelijke dagen beleefd in de Loferer Steinbergen. De man zat tien dagen vast in een klein bivakhutje op 1800 meter hoogte

Nanga Parbat
29 jan 2018

Treurig nieuws van de Nanga Parbat. Na een moeilijke reddingsoperatie is daar de Franse klimster Elisabeth Revol gered, maar haar klimpartner is vermist.

mooiste huttentochten
25 jan 2018

Wij van de redactie zijn natuurlijk gek op huttentochten! Daarom gaan we in het eerste nummer van Bergen Magazine van 2018 alles over huttentochten.

Vulkaanuitbarsting Japans skiresort
23 jan 2018

Een bizar ongeluk in een Japans skiresort. Daar kwam een soldaat om het leven nadat een vulkaan in het skigebied plotseling uitbarstte.

Lawinegevaar Alpen
22 jan 2018

Het is weer raak in de Alpen. Heftige sneeuwval zorgt ervoor delen van de Alpen volledig zijn ontregeld. Pas op, het lawinegevaar is extreem hoog!

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine nieuws