Nieuws

tips tegen skidieven
11 dec 2017

Elk jaar worden weer veel ski's gestolen in de wintersportgebieden. Maar met deze tips zorg je ervoor dat niemand er zomaar met jouw ski's vandoor gaat!

smeltende gletsjers Alpen
8 dec 2017

Het is bevestigd: in de zomer van 2017 is opnieuw meer ijs van de gletsjers in de Alpen gesmolten dan in de jaren ervoor.

Skigebied Sölden. Foto via Pixabay
7 dec 2017

In 2016 werden de plannen om de skigebieden Sölden en Pitztaler Gletscher te verbinden groots aangekondigd. Dat zou het grootste gletsjerskigebied worden.

International Mountain Day
6 dec 2017

​11 december is het de International Mountain Day. Dan zet de VN jaarlijks de bergen even centraal in de belangstelling. Hoe vier jij de bergen?

Sporen van de yeti
29 nov 2017

Bestaat de mysterieuze yeti? Onderzoekers deden onderzoek naar de herkomst van de beroemdste bewoner van de Himalaya. Komt er een einde aan de legende?

Place of the Gaels
29 nov 2017

Schotland is een waar walhalla voor wintersporters. Wat gebeurt er daar een team Amerikaanse bergsporters naartoe gaat?

Dani Arnold en Stephan Siegrist ijsklimmend in Zwitserland (Mammut)
29 nov 2017

Mammut sponsort een aantal van de beste alpinisten en klimmers ter wereld, zodat zij fulltime bezig kunnen zijn met grensverleggend avontuur in de bergen.

Toerskipark Pitztal
28 nov 2017

Het eerste toerskipark van Tirol is open. Deze maand opende een samenwerkingsverband van Pitztaler Gletscherbahn en Tourismusverband Pitztal het park.

Wolayersee
27 nov 2017

De Alpe Adria Trail is inmiddels een bekende wandelroute door Oostenrijk, Slovenië en Italië. Er zijn nu plannen voor een 'broertje' van deze wandelroute.

Albinen zoekt bewoners
24 nov 2017

In de bergen wonen? Dat kan, en je krijgt er nog geld voor ook! De Zwitserse gemeente Albinen biedt nieuwe bewoners geld om er te gaan wonen!

Sir Chris Bonington
22 nov 2017

​Sir Chris Bonington is een van Groot Brittanniës grootste en beroemdste bergbeklimmers. In oktober 2017 bracht hij zijn nieuwste boek en film uit.

Ben Nevis
22 nov 2017

​Een maand lang elke dag dezelfde berg beklimmen. Andy Cole beklom een maand lang dagelijks de Ben Nevis. Als therapie en voor het goede doel.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine nieuws