International Mountain Day

Internationale dag van de bergen komt er aan

11 december is het de International Mountain Day. Meer dan de helft van de wereldbevolking is op een zekere manier afhankelijk van de bergen. Daarom zet de VN jaarlijks de bergen even centraal in de belangstelling. We moeten namelijk zuinig zijn op de hoogste –en mooiste- plekken van onze planeet!

Zuinig op de bergen

Dat we zuinig moeten zijn op de bergen, blijkt wel uit het thema van dit jaar: ‘Mountains under pressure’. De VN vraagt extra aandacht voor de toestand waarin de berggebieden verkeren, want klimaatverandering, groeiende bevolking en overmatig gebruik van land en grondstoffen uit de bergen, vormen grote bedreigingen. Niet alleen voor de natuur zelf, maar ook voor de mensen. De bergen zijn namelijk ’s werelds grootste leverancier van drinkwater.

International Mountain Day

Activiteiten tijdens International Mountain Day

In het kader van International Mountain Day zijn er in verschillende landen activiteiten om de bergen te vieren. Beleidsmakers en wetenschappers steken de koppen bij elkaar om beleid te maken waarmee alle problemen waar de bergen de komende jaren mee te maken krijgen, het hoofd te bieden. Maar er zijn meer activiteiten. Er worden wandeltochten georganiseerd, er zijn fotowedstrijden, discussiepanels en nog veel meer. Het hele programma vind je hier.

Meer weten? Hier vind je meer over de Internationale Dag van de Bergen.

Hoe vier jij International Mountain Day? 

Meer inspiratie

Het Montafon telt vijf skigebieden. Voor deze skigebieden en voor het naburige Brandnertal geldt één skipas.

Witte bergen, perfect geprepareerde pistes, prachtige loipes, en rustieke berghutten. 7 nachten incl. skipas vanaf € 385,-.

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen