ffp2 mondmasker verplicht oostenrijk en beieren

Mondmaskers in Duitsland en Oostenrijk FFP2 verplicht!

Net als in Nederland en België zijn in de Alpen mondkapjes verplicht in veel openbare ruimtes en in het openbaar vervoer. Maar als je met je zelfgemaakte mondkapje in de bergen staat, kun je op veel plekken alsnog een probleem krijgen.

In Nederland en België zijn medische mondneusmaskers met de kwaliteitsstandaard FFP2 nog altijd voorbehouden aan zorgpersoneel. Daarmee wil de Nederlandse regering voorkomen dat er tekorten van deze maskers ontstaan. Maar in het buitenland zijn zulke maskers op steeds meer plekken juist voor iedereen verplicht.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


In de Oostenrijkse kabelbanen, kom je er niet meer met een sjaal of een doe-het-zelf mondkapje.  Een FFP2 masker is daar echt verplicht. En ook in Beieren worden zulke maskers verplicht. Daar worden de FFP2 maskers verplicht in winkels en in het OV. De verplichting voor FFP2 maskers geldt vanaf maandag 18 januari 2021. Of andere deelstaten zullen volgen is nu nog niet bekend.

Wie ondanks de maatregelen en negatieve reisadviezen toch in Beieren of Oostenrijk is, zal dus ook aan een stapeltje FFP2 maskers moeten komen.

Regels in Duitsland

Overigens geldt er in Duitsland een strenge lockdown tot zeker 31 januari 2021, waardoor het op dit moment nagenoeg onmogelijk is om onbezorgd van een vakantie te genieten. Zo mag je in veel Duitse deelstaten niet verder dan 15 kilometer reizen. Wie naar Duitsland reist vanuit Nederland, moet zich voor vertrek aanmelden en zich bij aankomst laten testen door de GGD in het gebied waar je verblijft. Ook moet je daar in quarantaine. Die quarantaine kan op z’n vroegst vijf dagen na een negatieve uitslag van de test die je bij aankomst hebt ondergaan, worden ingetrokken.

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.