Hugo Spritz

De hype Hugo – Een Zuid-Tiroolse cocktail

Hugo SpritzHugo is een zomerse cocktail die voornamelijk in Noord-Italië gedronken wordt, maar die sinds de zomer van 2010 steeds meer bekend wordt in de rest van Europa. Op een terrasje of restaurant in de regio Trentino-Zuid-Tirol drinkt iedereen deze aperitief, het drankje komt uit Bolzano. Maar ook in Duitsland schuift iedereen de enigszins vergelijkbare Aperol Spritz of Mojito al aan de kant voor Hugo.

Het hoofdingrediënt is vlierbloesemsiroop (in het Duits: Holunderblütensirup) en dat wordt aangelengd met prosecco, sekt of spumante (in ieder geval een bruisende wijn). Bij de cocktail hoort ook een strookje citroenschil of een schijfje appel en wat verse munt en ijsblokjes. Optioneel kun je bruiswater toevoegen als je het drankje wat verfrissender en lichter lekkerder vindt. De perfecte Hugo is ijskoud.

In 2011 stak Hugo met succes via Oostenrijk de Duitse grens over, waar hij voor het eerst besteld werd op het terras van de Zuid-Tiroler Trattoria La Bruschetta in München. In Italië spreken ze trouwens Hugo uit als Oe-gho en in Duitsland als Hoe-gho. De cocktail Hugo kun je tegenwoordig ook kant-en-klaar kopen via Hugo Spritz en diverse Nederlandse webwinkels.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Rubriek: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Speciaal voor de winter brengt Hanwag de Anros ES met de nieuwe waterdichte Eco-Shell Footwear voering en de MICHELIN® V-ROUGH zool.

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.