De Eibsee in Grainau. foto Ferienregion Zugspitzland - Lechner

Zugspitzland – Gewoon fantastisch!

Wandelen in Zugspitzland. foto Ferienregion Zugspitzland, LechnerOp ongeveer 80 km ten zuiden van München, tussen diepe ravijnen en hoge bergen, ligt Zugspitzland met de vijf gemeentes Garmisch-Partenkirchen, Grainau, Farchant, Oberau en Eschenlohe. En hier middenin liggen er dorpjes die door een landschapsarchitect lijken te zijn uitgetekend.

Op de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland

Het ultieme hoogtepunt is natuurlijk een bezoek aan de hoogste berg van Duitsland. Op de Zugspitz-Rundreise leren bezoekers de berg letterlijk vanbinnen en vanbuiten kennen. Met de tandradbaan gaat het via massieve rotsformaties naar de Schneeferner, van daaruit klimt u met de zwevende gletscherbaan, de kabelbaan, naar de 2962 meter hoge top. Met de Eibsee-kabelbaan volgt daarna een spectaculaire afdaling langs loodrechte rotswanden. Natuurlijk kunt u de Zugspitze ook te voet beklimmen. Wie een goede conditie heeft, probeert bijvoorbeeld af te dalen door het Reintal. Overnachten is mogelijk in de authentieke Reintalangerhütte of de iets hoger gelegen Knorrhütte. Bij helder weer wordt u op de top beloond met het uitzicht over meer dan 400 bergtoppen.

op van de Zugspitze. Foto Bayerische Zugspitzbahn Bergbahn AG, Lechner

Op winderige hoogten

Ook een bezoek aan het panoramaplatform AlpspiX is fascinerend. Hier staat u als het ware pal boven de afgrond. De stalen attractie op de Osterfelderkopf op een hoogte van 2000 meter is het spectactulaire highlight van de Alpspitzrundreise via de Alpspitz-, Hochalm- en Kreuzeckbaan. Wie graag klettersteigen wil, kan van de Osterfelderkopf naar de Alpspitze klimmen. Een winderige belevenis!

Uitzichtplatform AlpspiX - foto Ferienregion Zugspitzland,Lechner
 

Een onnavolgbare natuurbeleving

Stromend water holt gesteenten uit, in Zugspitzland zelfs volledige bergen. In de Partnachkloof en de Höllentalkloof aan de voet van de hoogste berg van Duitsland merkt u de erosie van duizenden jaren. Hierdoor ontstonden ravijnen waarin u kunt wandelen over smalle bruggetjes en grotere exemplaren of via tunnels. Op warme zomerdagen zijn deze wonderen van de natuur bijzonder verfrissend.

Partnachklamm in Zugspitzland. foto Ferienregion Zugspitzland, Lechner

In de Kuhfluchtwatervallen nabij Farchant dondert het water met veel kracht naar beneden. Dit 270 meter hoge, schuimende waterspektakel is een van de hoogste watervallen van Duitsland. Een bospad bij de waterval is dus een genot voor groot en klein. Deze watervallen zijn een echte belevenis in elk seizoen, zelfs in de winter wanneer het water hier in gigantische ijssculpturen bevriest. Vrediger, maar niet minder indrukwekkend, zijn de 'stilstaande‘ meren van Zugspitzland. De Eibsee aan de noordflank van de imposante Zugspitz, bijvoorbeeld, is zo zuiver en helder dat zeldzame rivierkreeftjes er zich kiplekker in voelen. In de zomermaanden kunt u zelfs na een wandeltocht rond het meer een sprong in het koele water wagen.

Kuhfluchtwasserfälle in Farchant-foto ferieenregion Zugspitzland_Lechner

Sportgeschiedenis in Zugspitzland

In Zugspitzland werd en wordt er regelmatig sportgeschiedenis geschreven, de bezoekers staan hier meteen bij de getuige daarvan. Iedereen kent wel de beelden van het spektakel tijdens het vierschansentornooi. Op de neuen Großschanze komt u onder de indruk van de enormiteit van zo’n schanssprong. De installatie trekt tegenwoordig niet alleen massa‘s fans van deze menselijke adelaars aan. In 2007 maakte de oude Olympische schans plaats voor een volledig nieuwe met een aanloop van 100 meter lang. Filigraan, sneeuwwit, zelfs doorschijnend… een sportaccommodatie als kunstwerk!

De Eibsee in Grainau. foto Ferienregion Zugspitzland, Lechner

 

Meer informatie:

Ferienregion Zugspitzland
Am Gern 1
82490 Farchant
Tel.: 0049-88 21 / 96 16 35
info@zugspitzland.de | www.zugspitzland.de | www.facebook.de/zugspitzland

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.