Special zonnige wintersport in Karinthië

Tot rust komen, nieuwe energie opdoen en eindelijk weer sneeuw onder je voeten hebben. Karinthië is bij uitstek een plek voor levensgenieters. Een wintervakantie in de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk betekent namelijk niet 'hoger, sneller of verder'. Hier draait het meer om actief genieten en levensvreugde. Karinthië biedt daarvoor de beste omstandigheden: een afwisselend landschap met bergen, schitterende uitzichten en idyllische meren plus een mild winterklimaat met heel veel zonuren. En omdat Karinthië op het snijpunt van Oostenrijk, Italië en Slovenië ligt, is ook de culinaire invloed van de Alpen-Adria-regio heel goed te merken. Wij verzamelden de beste wintertips uit deze Oostenrijkse regio.

Of je nu beginnend of gevorderd  skier bent, jong of oud, of  juist liever van de skipistes vandaan blijft, Karinthië heeft in de winter voor iedereen veel te bieden. En met de meeste kans op een lekker winterzonnetje.

Voor het hele gezin is er genoeg te doen in Karinthië om iedereen een heerlijke vakantie te bezorgen. Want als de kinderen zich prima vermaken, genieten de ouders ook. Dat weten ze in Karinthië maar al te goed. 

Wist je dat...

De Karinthische skigebieden  in de wintermaanden ongeveer 100 uur meer zon bieden dan andere bestemmingen ten noorden van de Alpenhoofdkam? Dit wordt gemeten met de winter-zonnewijzer op het Nassfeld vlak bij het bergstation. 

Kärnten Werbung, Franz Gerdl

Door de vele evenementen rond tradities en gebruiken, leer je ook het land en zijn inwoners echt kennen. Wil je echt in de stemming komen voor het kerstfeest? Dat kan absoluut tijdens de advent in Karinthië. 

In Karinthië kan je als sneeuwliefhebber je hart ophalen. En niet alleen om te skiën, te snowboarden, te freeriden en te toerskiën. Er valt zoveel meer te doen, en dat tegen een décor van een afwisselend landschap met bergen, schitterende uitzichten, dichtgevroren meren en een mild winterklimaat met heel veel zonuren.

Voor het eerst deze winter is er een bijzonder nieuw intiatief: Het kerstpad bij de Katschberg. Het 2,8 kilometer lange kerstpad op een hoogte van circa 1.700 meter bestaat uit verschillende haltes - sfeervolle hooischuren die gewijd zijn aan verschillende thema's rond de kerst.  Zonder kitsch en commercie.

Ga je deze winter naar Karinthië, kies dan een van de vele accommodaties die er te vinden zijn. Op bijzondere locaties, budgetvriendelijk, leuk voor gezinnen, aan de piste. Voor ieder wat wils! En hier vind je ook alle aanbiedingen voor skipassen op een rijtje. En nog belangrijker: wat je allemaal kan doen in deze zonnige regio!