Trentino

Foto Trentino Marketing - Jens SchwarzWandelparadijs Trentino De bergen van de Noord-Italiaanse regio Trentino met verrassende hellingen, afdalingen en rivieren zijn een heerlijke uitvalsbasis voor een actieve vakantie. De toekenning van de Dolomieten - met pieken tot hoger dan 3.100 meter - tot UNESCO Werelderfgoed in 2009 onderstreept de uniciteit van de bergformatie die Trentino zo uniek maakt.

De 800 gemarkeerde bergpaden wijzen je de weg door dit landschap, langs groene valleien en langs de 297 heldere meren in Trentino. De paden zijn geschikt voor beginners maar ook voor de ervaren wandelaar, het is makkelijk om je eigen route samen te stellen. Tip: door de vele berghutten is het eenvoudig én rustgevend om in de bergen te overnachten.

TrekkingsmogelijkhedenTot de hoogtepunten behoren onder andere de Dolomiti Panorama trek en de Dolomiti Brenta trek. Onder de naam Dolomiti Panorama Trek kunnen in de meest betoverende valleien van de Dolomieten grote meerdaagse wandeltochten worden gemaakt, waarbij wordt verbleven in de spectaclaire omgeving van het Dolomietenlandschap. De Dolomiti Brenta Trek is een mooie wandelroute om de Brentadolomieten. Deze route is verdeeld in twee varianten, een voor de fanatieke hiker en een variant voor de recreatieve wandelaar.

Ontspannen bergvakanties

Actieve bergvakantie

Ontdek de mooiste meren

Trentino Marketing - Pio Geminiani Foto Trentino Marketing – Thilo Brunner  
     

La Dolce Vita

 Bergen - Ga zelf op pad  

 Meren - Neem zelf een duik 

 foto Trentino Marketing – P. Geminiani  
     

 

Adopteer een koe uit Trentino

 Visit Trentino op facebook  

                 
     

 

Reportages over Trentino

 Het pad van de vrede        

Wandelroutes in Trentino

 

Foto trentino Marketing - Valsugana - Story Travelers

Rifugio Segantini - Carlo Baroni