Bergen Magazine nummer 5 2015

Cover Bergen Magazine 5

Omstreeks 4 december is het winternummer van Bergen Magazine verschenen. Heb je vóór maandag 23 november 16:00 uur een abonnement genomen, dan krijg je dit nummer thuis!

In dit nummer van Bergen Magazine:

Vakantietip: sneeuwschoenwandelen!
“We drukken voetprints in de maagdelijke sneeuw en trekken een mooi zigzagpad over een bergweide.” In het winternummer neemt Bergen Magazine je mee op prachtige sneeuwschoenwandelingen in de bergen van Tirol en in het Zwitserse Graubünden.

Op rackets boven de Achensee
De massieven van Rofan en Karwendel zijn bekend om hun steile kalksteentoppen. In het hart van dit middengebergte ligt de Achensee. Peter Strookman ntdekte de stille schoonheid van de streek en vond onderweg het sneeuwschoenwandelen opnieuw uit. 
Lees meer over sneeuwschoenwandelen rond de Achensee op Bergwijzer.nl

Vals op vrije voeten
Een weekend vol winterpret in een stil dal, diep verstopt in de bergen van Graubünden. Het Valsertal mag dan niet veel beroemde toppen hebben, de 'Matterhorn van Graubünden' maakt dit ruimschoots goed.
Lees meer over wintervakantie in Vals op Bergwijzer.nl

Spectaculair: de hoogste berg van Iran
Bergbeklimmen is een populaire sport in Iran, ontdekten we bij de beklimming van de Damavand, met 5671 meter de hoogste berg van Iran én de op één na hoogste vulkaan van Azië.
Lees meer over de Damavand op Bergwijzer.nl

Cantabrië: het land van de 9.000 grotten
In het noorden van Spanje ligt de groene regio Cantabrië, een waar mekka voor de grottenliefhebber. We doorkruisen de Cantabrische bergen van oost naar west.
Meer lezen over wandelen in Cantabrië op Bergwijzer.nl

De trollenroute naar het Noorse Romsdalen
Op het dek van de veerboot naar het gehucht Linge begint onze reis naar de Trollstigen. Van zeeniveau naar hooggebergte, met de auto, in één uur: dan kom je in de vallei Romsdalen, waar reusachtige geologische krachten een indrukwekkend landschap hebben gevormd.
Lees meer over Trollenroute op Bergwijzer.nl

Oeps- de nieuwe fotowedstrijd
Niet alle foto's worden zoals je ze wil hebben, de nieuwe fotowedstrijd gaat om de nét-niet-foto's in de bergen.  Doe mee!

Topklimmer Peter Habeler over zijn Zillertaler Alpen
We spreken Peter Habeler, één van de eersten die de Everest zonder flessenzuurstof beklom, over ‘zijn’ bergen en het belang van het Hochgebirgs-Naturpark Zillertaler Alpen.

Op stap met Zwitserse bergjagers
Hoofdredacteur Jonathan Vandevoorde trok de bergen in met twee Zwitserse bergjagers. “Toch bespeur ik een primaire drang bij het koppel, hoezeer ze ook de zelfbeheersing en idealen van duurzaamheid en natuurbeheer van hun activiteiten prediken.”

Bergen Magazine voortaan thuis ontvangen? Neem dan een abonnement en profiteer van de superaanbieding: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts € 22,50 (i.p.v. € 27,50) én 3 cadeaus t.w.v. minimaal € 39,95!