Reportages

Jente Schaap

Een bijzonder traject van het Oostenrijkse railnetwerk bestaat 150 jaar en behoort sinds 1998 tot het werelderfgoed: de Semming-spoorlijn. De spoorlijn van Gloggnitz  tot Semmming is bekend om de mooie uitzichten, maar ook om de ingenieuze manier waarop de route is aangelegd.

Redactie

De sportieve buitenmens van vandaag wil graag alle ins en outs van zijn of haar avonturen kennen. GPS en horloges met hoogtemeter zijn daar een goed voorbeeld van en met goede reden: het zijn handige gereedschappen die het navigeren over bergtoppen of hoogvlaktes stukken makkelijker maken.

eten tijdens trektocht
Jente Schaap

Tijdens huttentochten en trektochten eet je zelden drie gangen. Om gewicht en werk te besparen kiezen de meesten voor gevriesdroogde maaltijden. Dat is snel en makkelijk, maar ook duur. Lees hoe je makkelijk eten voor onderweg kunt meenemen.

Bergredding Spanje
Redactie

In Spanje bestaat er een speciale afdeling van de Guardia Civil, diegespecialiseerd is in het verlenen van hulp en assistentie in extreem afgelegen en bergachtige gebieden. Het zijn de mensen die bekend (“beroemd” is een beter woord) zijn onder de afkortingen GREIM, SEREIM of EREIM. Deze drie afkortingen staan respectievelijk voor Grupo / Sección / Equipo de Rescate e Intervención en Montaña. In 2017 bestaan de eenheden officieel precies 50 jaar.

Röthbach waterval
Jente Schaap

In de Alpenlanden zijn mooie watervallen te bewonderen. Ieder Alpenland heeft een hoogste waterval die tegelijk een nationaal icoon is. Dit zijn de vijf hoogste watervallen van de Alpen.

Pas je sokken in de juiste schoen
Willy van de Riet

Wat is het verschil tussen een (sport)sok en een goede wandelsok? In dit artikel belichten we wat voor soorten wandelsokken er zijn en hoe je een goede keuze kunt maken.

Redactie

De iPhone 6 en zijn grotere broer de iPhone 6s waren van bij hun lancering echte verkoopstoppers. Beide toestellen legden de standaard waar een smartphone aan moest voldoen weer net wat hoger. Beter, sneller en mooier dan alle voorgangers spreekt het voor zich dat iedereen wel graag een dergelijk toestel in huis haalde. De kostprijs van een iPhone is echter niet gering: opletten geblazen dus!

Huttentocht door de Bergamasker Alpen
Redactie

De Orobische Alpen (Alpi Orobie) liggen in Italiaanse provincie Lombardije (Lombardia) ten noorden van de stad Bergamo en ten oosten van het Lago di Lecco. Ze behoren tot de Bergamasker Alpen (Alpi e Prealpi Bergamasche), de Pizzo Coca is met 3050 meter de hoogste top. Het gebied is rijk aan berghutten, alle met een prima keuken, maar de keukens van Rifugio Laghi Gemelli en Rifugio Curò steken er met kop en schouders bovenuit.

Jente Schaap

Van 3 tot 7 april 2017 is het de week van de teek. Het doel van de week is iedereen die in het groen werkt of wandelt tips te geven om tekenbeten te voorkomen. Dat is belangrijk want behalve de ziekte van Lyme komt het gevaarlijker tekenencefalitis (TBE) vaker in Europa voor. Ook in de bergen! Lees welke veelgehoorde tekenwijsheden onzin zijn.

Redactie

Als je een echte natuurliefhebber bent, dan breng je de vakantie vast graag in de bergen door. In de bergen zijn geeft een fantastisch gevoel. Het is inspannend, maar je doet er vaak inspiratie op. Daarnaast is een vakantie in de bergen gewoon adembenemend mooi. 

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages