Reportages

Jente Schaap

Van wandelen krijg je trek. Wat repen uit de rugzak zorgen voor de nodige brandstof onderweg. Repen kun je in alle soorten en maten kopen, maar je kunt ze ook zelf maken. Lekker, goedkoper, gezonder én beter voor het milieu.

Redactie

De Vallée du Trient ligt in het uiterste zuidwesten van het Zwitserse kanton Wallis, op de grens van Frankrijk. De vallei heeft zijn naam te danken aan de rivier de Trient die ontspringt aan de voet van de Glacier du Trient. Het is een prachtig bergwandelgebied vol prachtige wandeldoelen, zoals gletsjers, stuwmeren, diepe kloven en berghutten.

Jente Schaap

Ken je dat? Je hebt een heerlijke bergwandeling gemaakt, maar een dag later voel je die ene klim nog steeds in je kuiten. Bergwandelen is heerlijk, maar het vergt natuurlijk wel een beetje conditie en training. Maar hoe train je voor een bergwandeling zonder dat je de bergen in gaat? Geen zorgen: met deze oefeningen kun je thuis trainen voor je bergwandeling.

huttentocht lagorai
Redactie

De Cima d’Asta en het massief van de Lagorai liggen in het Valsugana, in het oostelijke deel van de Italiaanse provincie Trentino en worden vaak als de zuidrand van de Dolomieten beschouwd. De beschreven 3-daagse huttentocht is dan ook puur genieten van dit wrijvingsvaste gesteente. Bovendien heeft elke dag z’n eigen karakter, van steenpret tot bloemenpracht en telkens is daar dat adembenemende uitzicht.

Jente Schaap

Op Discovery is een docu te zien over de helikopterpiloten die in de Himalaya, die klimmers in nood redden. Honderden klimmers gaan per jaar achtduizenders op. In 1895 niet. Albert Frederick Mummery was de eerste die in dat jaar een expeditie naar de top van een 8000’er ondernam.

Redactie

​In Nederland is momenteel geen sneeuw te zien, maar de wintersportgebieden in het buitenland liggen er prima bij. Het wintersportseizoen is momenteel in volle gang en veel Nederlanders zijn bezig met de voorbereiding op hun weekje in de sneeuw. Koffer ingepakt en alles klaar? Fijn. Maar vergeet niet aan je veiligheid te denken.

Redactie

Van de beginnende wandelaar tot de lange-afstandsloper, iedereen heeft het ongetwijfeld wel eens ervaren: pijnklachten tijdens het lopen. Blaren, likdoorns, drukplekken, branderige voeten, het kan je wandelplezier flink bederven. Gelukkig zijn er veel producten op de markt om deze ongemakken te voorkomen. Waaronder WandelWol.

Redactie

Waar kun je prachtig wandelen en als je mazzel hebt ook nog schathemeltje rijk worden? De trek naar de Pativallei, de meest populaire trektocht van Brazilië, schittert van de schoonheid. Niet in de laatste plaats door een unieke habitat vol … diamanten.

Redactie

De Eolische Eilanden zijn een archipel van zeven eilanden ten noorden van Sicilië. De hoogste toppen bereiken een bescheiden hoogte van net geen 1000 meter, maar ze rijzen wel rechtstreeks op vanuit zee. 

Redactie

‘La dolce vita’ kent vele verschijningsvormen. Voor iemand als ik, die valt voor de betovering van het klimaat, het eten en het decor van een van de wildste gebergten in Europa, is er geen zoeter leven dan een weekje Trentino in het voorjaar.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages