Reportages

Bergwandelen in de Ötztaler Alpen Bert Vonk
Redactie

De Ötztaler Alpen zijn een bergmassief van superlatieven, dat deels op Oostenrijks (Tirol), deels op Italiaans grondgebied ligt.

Poolse Tatra Mark van Hattem
Daan Couwenbergh

De Hoge Tatra is een gebergte op de grens van Polen en Slowakije. Het Poolse deel is ongeveer een derde van het totaal.

Antholzerdal Frank Peters
Daan Couwenbergh

Het Antholzerdal ligt in Zuid-Tirol, Italië, en grenst aan Oostenrijk. De grensovergang is te vinden op het 2052 meter oge Staller Sattel (Passo Stalle).

Wandelen in het Tatragebergte
Redactie

De Poolse bergstad Zakopane, het Zermatt van het Oosten, is een modern toeristenoord. Is hier de romantiek van de bergeenzaamheid nog te vinden?

De stilte van het Antholzerdal
Redactie

De bergtoppen rond het Antholzerdal bereik je op spierkracht. Hier geen kabelbanen of treintjes, maar goed zweten, fijne blaren en gegarandeerd spierpijn.

Anoniem

Yoga en klimmen zijn goed relatiemateriaal. Hieronder lees je waarom!

haarspeldbochten
Willy van de Riet

Een gesloten bergpas. Daar word je niet blij van. Want als er geen tunnel is, kost omrijden je in de bergen al gauw uren.

Een pet met nekflap.
Willy van de Riet

Inspanning bij warm weer vergt gezond verstand. Met deze tips raak je niet oververhit tijdens een zomerse bergwandeling.

waar moet je op letten bij het kopen van een koffer
Redactie

​Als je op reis gaat, is het natuurlijk wel zo handig dat je een koffer hebt. Je wil de bagage namelijk wel een op een fatsoenlijke manier kwijt kunnen én er zeker van zijn dat niet iedereen zomaar bij je bagage kan. Dat is wellicht ook de reden dat veel mensen die op reis gaan een koffer aanschaffen, als ze die nog niet hebben.

autorijden in de bergen
Redactie

Ga je met de auto op vakantie naar de bergen? Rijden in de bergen kan even wennen zijn – zeker als je het vlakke Nederland gewend bent. Wij vertellen je waar je allemaal rekening mee moet houden. Voorbereiding is het halve werk. Met deze handige tips ga je goed voorbereid op reis.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages