Reportages

Een pet met nekflap.
Willy van de Riet

Inspanning bij warm weer vergt gezond verstand. Met deze tips raak je niet oververhit tijdens een zomerse bergwandeling.

waar moet je op letten bij het kopen van een koffer
Redactie

​Als je op reis gaat, is het natuurlijk wel zo handig dat je een koffer hebt. Je wil de bagage namelijk wel een op een fatsoenlijke manier kwijt kunnen én er zeker van zijn dat niet iedereen zomaar bij je bagage kan. Dat is wellicht ook de reden dat veel mensen die op reis gaan een koffer aanschaffen, als ze die nog niet hebben.

autorijden in de bergen
Redactie

Ga je met de auto op vakantie naar de bergen? Rijden in de bergen kan even wennen zijn – zeker als je het vlakke Nederland gewend bent. Wij vertellen je waar je allemaal rekening mee moet houden. Voorbereiding is het halve werk. Met deze handige tips ga je goed voorbereid op reis.

Foto: Robert Eckhardt, Bergen Magazine in Entlebuch.
Redactie

Op het zonovergoten terras van Bauernhof Birkenhof, in het Zwitserse Unesco-biosfeerreservaat Entlebuch, in het kanton Luzern. Deze boerderij was met zorg gekozen, want hier worden louter streekproducten geserveerd.

vakantiehuisje in de pyreneeen
Redactie

​Even helemaal tot rust komen of juist liever een actieve vakantie? In de Spaanse Pyreneeën kan het allemaal! Het Spaanse gedeelte van de Pyreneeën is minder toeristisch dan de Franse kant, maar hierdoor is de echte Spaanse authenticiteit behouden gebleven. Huur een vakantiehuis in dit gedeelte van Spanje en ontdek alles wat de bergen te bieden hebben vanuit je eigen uitvalsbasis.

Bergbeek, helder water
Willy van de Riet

Door de ongerepte natuur trekken heeft zijn voor- maar ook nadelen. Geen douche in de buurt! Om je onderweg toch fris te blijven voelen en bacteriën/infecties zo min mogelijk kans te geven, hebben we wat handige tips, afkomstig van die hards, gidsen en andere fanatieke buitensporters voor je op een rijtje gezet.

preikestolen
Willy van de Riet

Go North! Weinig plaatsen op de wereld zijn landschappelijk zo gevarieerd als Noorwegen. Prachtige wandelgebieden rond grootse fjorden en verschillende nationale parken bieden aantrekkelijke routes in alle soorten van omgevingen - van kale gletsjers tot weelderig groene bossen, hoge bergen en grillige (schier)eilanden. Genoeg keus voor ieder wandelniveau.

Smokkelroutes in Zwitserland en de Pyreneeën tijdens de Tweede Wereldoorlog
Redactie

​Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden mensen en informatie via smokkelroutes naar vrij of neutraal gebied gestuurd. De belangrijkste smokkelroutes liepen vanuit Nederland door de Alpen of Pyreneeën naar neutraal Zwitserland of Spanje. Gevaarlijke routes, waarbij vluchtelingen en smokkelaars over hoge bergpassen liepen. 

Jente Schaap

Wanneer je in de bergen loopt, wil je weten wanneer het weer omslaat. Daarom bekijk je voor vertrek de weersvoorspelling hou je onderweg op je mobiel de weerberichten in de gaten. Maar wat als je telefoon niet werkt? Kijk dan naar het gedrag van dieren.

St olavsweg in Dovrefjell. foto H. Dahl
Klaartje Grol.

Bij Noorwegen denk je aan diepe fjorden en uitgestrekte hoogvlakten. Maar niet direct aan een pelgrimsroute. Wie eens met een ander verhaal uit Scandinavië thuis wil komen, loopt de Olavsvegen of Sint-Olavsweg van Oslo naar Trondheim.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages