Reportages

Renate Roke

Zes dagen lang met een dagrugzakje de bergen op en neer banjeren, van Hopfgarten naar Sankt Ulrich am Pillersee in Tirol. Je hoeft alleen de bordjes voor ‘Kitzbüheler Alpen Trail’ te volgen en onderweg overnacht je in gezellige pensions waar je bagage naartoe gebracht wordt. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Klopt, maar de hoogtemeters gaan niet als vanzelf.

Redactie

De Salzburger Almenweg is een afwisselende meerdaagse wandeltocht die dan weer door een golvend groen landschap, dan weer langs grillige rotswanden loopt. In de drie etappes die Coen Weesjes voor Bergen Magazine aflegde, is de Bischofsmütze niet uit het landschap weg te denken.

Redactie

De voormalige hoofdstad van Italië is vooral bekend van Fiat en de voetbalclub Juventus. Minder bekend is dat Turijn aan de wieg heeft gestaan van het Italiaanse alpinisme. Robert Weijdert dwaalt met zijn zoon door de fascinerende Noord-Italiaanse stad, die nog steeds niet door het massatoerisme is ontdekt.

Tekst Robert Weijdert

Jente Schaap

Met een goede bril kun je voorkomen dat je niets meer kan zien door de zon. Voorkom dat je vakantie in het water valt door sneeuwblindheid. Lees hoe je de juiste bril kiest.

Daan Couwenbergh

Sinds 2010 leeft Miriam Lancewood samen met haar man Peter in de wildernis van Nieuw Zeeland. Één met de natuur, zonder zich te moeten bekommeren om de tijd. Over haar avonturen schreef zij een boek: Mijn leven in de wildernis, van de Achterhoek naar Nieuw Zeeland dat sinds februari in de winkel ligt. Toen ze ter gelegenheid van de lancering van haar boek even in Nederland was, had Bergwijzer de kans om haar even te bellen.

Daan Couwenbergh

Billen zijn er niet alleen voor de sier. Welke vorm van bergsport je ook doet, van wandelen tot technisch klimmen, de bilspieren spelen een sleutelrol in de bewegingen die je maakt en het stabiliseren van het bekken. Met yoga houd je je achterwerk in optimale conditie. Met deze vier yogahoudingen voor goede bilspieren!

Jente Schaap

Een avontuurlijke tocht langs de fjorden in Noorwegen, om vervolgens ‘s ochtends wakker te worden met een perfecte zonsopgang boven het water, terwijl je nog even nageniet van je warme slaapzak: Het was al laat toen we begonnen met de zoektocht naar een slaapplek, maar des te groter de heerlijke verrassing van dit prachtige utizicht toen we wakker werden. Mist op het water, een fijne gedefinieerde lucht en kalmte overal om ons heen.

Kohlgrubenalm in Reith in het Alpbachtal. Foto Tirol Werbung/ A. Ziegler
Klaartje Grol

Wat is er mooier dan tijdens je vakantie in de bergen midden in de natuur te slapen, te genieten van heerlijke verse streekproducten en als je wil het echte Oostenrijkse boerenleven mee te maken? In Tirol hebben ruim 400 boeren hun boerderij opengesteld voor bergliefhebbers. Ook voor kinderen is een vakantie op een bergboerderij in Tirol een echte belevenis, ze kunnen meehelpen met bijvoorbeeld eieren te rapen, geiten te voeren of de paarden naar de weide brengen.

Torseen 2258m . Foto Hermann Muigg
Klaartje Grol

De zon zien opkomen in de bergen is een magisch moment.  De rust, het uitzicht en natuurlijk het mooie ochtendlicht dat elke seconde verandert als de zon steeds hoger klimt. En je wilt het Alpengloeien zeker niet missen. Als dit natuurverschijnsel zich voordoet, kleuren de besneeuwde bergtoppen rood/roze van de gloed van de opkomende zon. De Oostenrijkse regio Tirol heeft de mooiste plekken voor een schitterende zonsopgang verzameld. Het enige wat je nog hoeft te doen is genieten!

Jente Schaap

In de bergen zijn is genieten van ruimte, rust en natuur. Het is er mooi, maar je hebt er meer kans om onderkoeld te raken. Onderkoeling is een onderschat gevaar. Lees hoe je onderkoeling herkent én voorkomt.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages