Niels van Buren

Acteur Pim Wessels gaat de Mount Everest op

Acteur Pim Wessels, bekend van films als De Scheepsjongens van Bontekoe en Radeloos gaat de Mount Everest op. De acteur doet mee aan een expeditie van Niels van Buren en de Stichting Mission Summit die geld inzamelt voor onderzoek naar MS. Met zijn klim ondersteunt de acteur de Stichting Mission Summit letterlijk en figuurlijk.

Stichting Mission Summit

Stichting Mission Summit ontstond uit een vriendengroep die besloot de Klimanjaro te beklimmen. Maar voor het zover was werd bij één van de klimmers, Niels van Buren, MS geconstateerd. Daarmee kreeg het plan een hele andere lading. De vriendengroep besloot de beklimming van de Kilimanjaro te gebruiken om geld in te zamelen voor onderzoek naar MS. Vanuit dat plan ontstond de Stichting Mission Summit.

Expeditie Mount Everest

De expeditie naar de Mount Everest moet een van de grootste hoogtepunten van de Stichting Mission Summit worden. Het doel is dat Niels als eerste Nederlander met MS op de top van de Everest komt te staan. Pim Wessels gaat hem daarbij helpen. Samen met de supporttrekking klimt Pim tot het Base Camp. Met de expeditie naar de Everest hoopt de stichting genoeg geld in te zamelen om een nieuw onderzoek naar MS te starten: ‘Project Y – Waarom verloopt MS bij iedereen anders’. Voor dat project is zeker 400.000 euro nodig.

De Stichting Mission Summit

De Stichting Mission Summit zamelt geld in om MS de wereld uit te helpen. Een van de ambassadeurs van de stichting is bergbeklimster Lori Schneider, die zelf MS heeft. Ondanks haar aandoening beklom Lori Schneider zelf de Seven Summits, de hoogste berg van elk continent. Wil je doneren aan de stichting? Dat kan. Informatie daarover vind je op de site van de Stichting Mission Summit.

Over MS

MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. De klachten bij MS zijn afhankelijk van de plaats in de hersenen waar de beschadiging ontstaat. Daarom zijn de symptomen van MS zeer divers en kunnen per patiënt enorm verschillen. Voorbeelden van de symptomen zijn bijvoorbeeld uitvalsverschijnselen, krachtsverlies, blindheid, extreme vermoeidheid of geheugenproblemen. De ziekte is nog ongeneeslijk en over de oorzaak van de ziekte is ook nog weinig bekend.

Meer inspiratie

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen