De Stelviopas in Italië

Alpenpassen nog niet allemaal open vanwege sneeuw

Welke Alpenpassen zijn er al open en welke nog niet? Ondanks dat het al mei is, zijn nog niet alle passen in de Alpen geopend voor verkeer. Een aantal passen zijn vanwege de sneeuw nog steeds gesloten. De verwachting is dat pas in juni alle passen open zijn.

In Duitsland zijn alle passen inmiddels geopend, maar in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland zijn onder andere de volgende passen op dit moment gesloten:

Frankrijk: Agnel, Col de la Cayolle, Colle-Sant-Michel, Glandon, La Bonette, Croix-de-Fer, Mont-Blac-tunnel. De meeste van deze passen liggen in het departement Savoie. In Italië is de lange en beroemde Stilfersjoch (Stelviopas) gesloten. Deze 50 km lange pas vol haarspeldbochten is de hoogstgelegen pas van Italië. Op 26 mei doet de Giro D'Italia de Stelviopas aan, hopelijk is deze dan weer opengesteld voor de wielrenners.Andere passen die nu in Italië nog gesloten zijn: Gavia, Kleine. St. Bernhardpas en de Penserjoch. 

In Oostenrijk zijn de volgende passen gesloten: Hahntennjoch, Silvretta-Hochalpenstraße, Sölkpas, Staller Sattel en de Timmelsjoch. De bekende Glossglockner Hochalpenstrasse is wel al geopend. In Zwitserland zijn er nog wat meer passen gesloten, namelijk de: Albulapas, Col de la Croix, Glaubenbüelenpas, Grote St. Bernhardpas, Grimselpas, Klausenpas, Nufenen, San Bernardinopas, St. Gotthardpas, Sustenpas en de Umbrailpas.

Wil je zelf kijken welke passen er geopend zijn? Kijk dan op Alpenpaesse.co of Adac.de.

Meer inspiratie
Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!