Joby Ogwyn springt van Mount Everest

De Amerikaan Joby Ogwyn heeft het avontuur in zijn bloed. Na het beklimmen van vulkanen, het bezoeken van de Maya-ruïnes en zijn overwinning op de Kilimanjaro toen hij 18 jaar oud was, laat hij zijn langverwachte droom in vervulling gaan: in mei springt hij van de Mount Everest in een wingsuit.

Discovery Channel is erbij om alles uit te zenden, in een programma genaamd EverestJump Live. Om de kijkers een kans te geven de sprong tot in detail mee te maken, zijn er camera’s geplaatst in Ogwyns op maat gemaakte wingsuit. Voorafgaand aan de sprong zendt Discovery Channel Ogwyns voorbereidingen en training uit.

Ogwyn en Mount Everest

Het is niet de eerste keer dat Ogwyn de uitdaging aangaat met de Mount Everest: in 2008 vestigde hij het wereldrecord van de snelste beklimming van de berg. De sprong die hij gaat maken in mei 2014 is het laatste puzzelstukje in zijn droom, volgens Ogwyn. Al sinds hij een kind was beeldde hij zich vaak in hoe het was om te vliegen, en alle uitdagingen die hij eerder heeft doorstaan zijn enkel oefeningen geweest voor de sprong die hij gaat maken.

Uitzending op Discovery Channel

Ogwyns sprong zal live te zien zijn in 224 landen op Discovery Channel. Op welke dag en datum de uitzending wordt laten zien is nog niet bekend.

http://www.discovery.com/tv-shows/everest/joby-ogwyn-bio.htm

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer