Nieuwe IML opleidingen in Nederland

Zoals jullie wellicht bekend is, organiseert NLAIML -de Nederlandse Associatie voor International Mountain Leaders- voor Nederland de opleiding tot IML. NLAIML is een vereniging, een non-profit organisatie. Jij kunt een opleiding tot International Mountain Leader gaan volgen.

IML opleiding in Nederland

Tweede Nederlandse IML opleiding start in 2014. Dit jaar begint weer een nieuwe opleiding tot International Mountain Leader (IML). Een IML is opgeleid om - net als een berggids - beroepsmatig 's zomers en 's winters klanten door de bergen te begeleiden, zij het zonder gepland gebruik van een touw. Een IML verplaatst zich met deelnemers ’s winters op sneeuwschoenen, niet op ski’s.

De opleiding heeft een doorlooptijd van drie jaar en begint met een driedaagse intake verdeeld over de maanden april en mei. Daarna volgen 43 afwisselende opleidingsdagen, 20 stagedagen en 12 examendagen. Tussendoor moet je als kandidaat je zelfstandige ervaring aanvullen tot 60 dagen. Na een succesvolle afronding kun je beroepsmatig aan de slag als IML, in en buiten Europa. Interesse? Inschrijven voor 31 maart 2014. Zie www.nlaiml.org

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past