Grot in het Tennengebergte. Foto Maik Meid

Speleoloog vast in Oostenrijkse 'Jack Daniels' grot

Grot in het Tennengebergte. Foto Maik MeidMeer dan tachtig reddingsmedewerkers zijn bezig om een Poolse speleoloog uit een grot (in het Tennengebergte) te redden, die meer dan 250 meter diep zit. De ingang van de grot zit op 2100 meter. Door het slechte weer kunnen helikopters daar nu niet komen. Reddingswerkers zijn te voet omhoog gegaan.

Een team van zes Poolse wetenschappers waren in de Jack Daniels grot in de deelstaat Salzburg. Dit is een van de langste grotten van Oostenrijk. Donderdagochtend is de 27-jarige Marek G. zeven meter gevallen en raakte daarbij gewond. Hij heeft enkele botbreuken, maar is nog wel bij bewustzijn. In de grot zal het zo'n 3 a 4 graden zijn. 

De reddingsoperatie zal waarschijnlijk enkele dagen duren. Inmiddels is er een telefoonverbinding aangelegd in de grot en wordt er ruimte gemaakt voor de reddingsmedewerkers om het tranpsort van de speleoloog te vergemakkelijken.

Afgelopen juni zat een speleoloog elf dagen vast in de Untersberg, op de grens van Oostenrijk en Duitsland. Een aantal van de reddingswerkers van toen, zijn ook bij deze reddingsactie betrokken.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?