Unieke ervaring: afdalen in een IJslandse vulkaan

Sindskort kun je een kijkje nemen in het binnenste van een vulkaan. Onlangs is namelijk de Thrihnukagigur vulkaan van IJsland geopend als natuurlijke attractie voor iedereen die de binnenkant van een vulkaan eens van dichtbij wil zien.

De vulkaan met de naam die je bijna niet kan uitspreken, is al 4000 jaar inactief en dus veilig voor toeristen om er een kijkje in te nemen. De vulkanische attractie is vrij makkelijk te bereiken. Mits je eerst het vliegtuig naar Reijkjavik hebt genomen, een halfuur naar de vulkaan hebt gereden en nog een klein uurtje over een lavaveld heen bent gelopen. Met die reis achter de rug sta je aan de rand van Thrihnukagigur om via een kabellift 120 meter af te dalen in de krater van de vulkaan.

Je kan daar een uur doorbrengen onder begeleiding van een team van experts voor het bedrag van 220 euro. Professionele fotograaf Hans Strand noemde de plek "een wonderland voor fotografen" en het filmpje liegt er ook niet om. Een deel van de opbrengst zal worden gebruikt om ook de andere vulkanen van IJsland grondig te onderzoeken. 

Meer informatie lees je hier.

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?