Wintersportverkeer drukker door sneeuw

De voorspelde drukte op de wegen richting wintersportbestemmingen is toegenomen door sneeuw. In Duitsland is sneeuwval voorspeld, richting de Franse Alpen is pas bij de Alpen een witte deken. 

Wintersportfiles verwacht

De fileverwachting is door de sneeuw verhoogd. In Nederland is regen en hagel de belangrijkste neerslag. In Duitsland zal sneeuw vallen. Wie richting de Franse Alpen gaat kan de dans ontspringen tot de Alpen, mits je de Ardennen vermijdt, daar kan natte sneeuw vallen. Bereid je voor door informatie over verkeer richting je vakantiebestemming te bekijken.    

Vrijdag sneeuw en kou

Vanuit het noorden komt koude lucht naar de Alpen, ook in Nederland zal het kouder worden. Overal aan de noordzijde van de Alpen zal een flink pak sneeuw vallen, alleen in het in het Italiaanse gedeelte van de Alpen is dit niet zeker. In de meeste wintersportgebieden ligt het vriespunt tussen de vijfhonderd en duizend meter hoogte.  

Weekend warmer en droger

Zaterdag zal het geleidelijk aan warmer worden, al verschillen de ontwikkelingen per gebied. Houd daarom het lokale weerbericht in de gaten! In Tsjechië blijft het bijvoorbeeld wat langer koud. Het vriespunt komt hoger te liggen, tussen de 2500 en 3000 meter. Zondag zal naar verwachting droog en zonnig zijn in de meeste gebieden. Vroeg richting piste gaan is aan te raden, voor de sneeuw verslechtert. 

bron: alpenweerman en weeronline, foto: Pixabay

Meer inspiratie

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.