Foto: Robert Eckhardt, Bergen Magazine in Entlebuch.

En waar was ... Noes Lautier?

Op het zonovergoten terras van Bauernhof Birkenhof, in het Zwitserse Unesco-biosfeerreservaat Entlebuch, in het kanton Luzern. Deze boerderij was met zorg gekozen, want hier worden louter streekproducten geserveerd. 'Dat wordt kruidenthee met kaas en worst van de koeien en varkens', voorspelde ik. Boerin Corinne Schnider ontving ons met een glimlach en een dienblad vol kaas, worst, het allerfijnste Trockenfleisch dat ik ooit heb gegeten, versgeplukte aardbeien en ... een fles aardbeienwijn! En de kruidenthee? Die was er ook, ter ontnuchtering na de wijn, die licht prikkelde op de tong en uitnodigde om nog een glas te drinken. Eerlijk is eerlijk: de streekproducten zijn mooi meegenomen, maar er zijn nóg meer redenen om naar het Entlebuch te gaan, zoals de uitgestrekte hoog- en laagvenen met hun bloemenpracht en de grillige karstvlaktes. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het formidabele uitzicht vanaf de Brienzer Rothorn op de vierduizenders van het Berner Oberland, waaronder Eiger, Mönch en Jungfrau. 

Tekst: Noes Lautier, foto Robert Eckhardt

Benieuwd naar alle redenen om naar Entlebuch te gaan? In het juninummer van Bergen Magazine lees je er meer over. Neem vóór maandag 29 mei 16:00 uur een abonnement, dan krijg je het volgende nummer thuis!

Meer inspiratie

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer