Home » Reportage
Foto: Robert Eckhardt, Bergen Magazine in Entlebuch.

En waar was ... Noes Lautier?

Op het zonovergoten terras van Bauernhof Birkenhof, in het Zwitserse Unesco-biosfeerreservaat Entlebuch, in het kanton Luzern. Deze boerderij was met zorg gekozen, want hier worden louter streekproducten geserveerd. 'Dat wordt kruidenthee met kaas en worst van de koeien en varkens', voorspelde ik. Boerin Corinne Schnider ontving ons met een glimlach en een dienblad vol kaas, worst, het allerfijnste Trockenfleisch dat ik ooit heb gegeten, versgeplukte aardbeien en ... een fles aardbeienwijn! En de kruidenthee? Die was er ook, ter ontnuchtering na de wijn, die licht prikkelde op de tong en uitnodigde om nog een glas te drinken. Eerlijk is eerlijk: de streekproducten zijn mooi meegenomen, maar er zijn nóg meer redenen om naar het Entlebuch te gaan, zoals de uitgestrekte hoog- en laagvenen met hun bloemenpracht en de grillige karstvlaktes. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het formidabele uitzicht vanaf de Brienzer Rothorn op de vierduizenders van het Berner Oberland, waaronder Eiger, Mönch en Jungfrau. 

Tekst: Noes Lautier, foto Robert Eckhardt

Benieuwd naar alle redenen om naar Entlebuch te gaan? In het juninummer van Bergen Magazine lees je er meer over. Neem vóór maandag 29 mei 16:00 uur een abonnement, dan krijg je het volgende nummer thuis!

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

De Zillertal Arena heeft indrukwekkende wandelroutes voor alle niveaus. Geschikt voor fanatieke wandelaars em voor families!

Grenzeloos fietsplezier met de mooiste tochten en een bewezen prijs-kwaliteitverhouding.

Mis het nieuwe nummer van Bergen Magazine niet, word vóór maandag 16.00 uur abonnee!

Schitterende natuur, avontuurlijk wandelen, fietsen, klimmen, kanoën, vliegen en veel bijzonder cultureel erfgoed.

Met elke dag de mooiste bergfoto's, leuke winacties en het laaste bergnieuws!

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!