Een jongen in Kandersteg op een slee - ongeveer 100 jaar geleden

100 jaar terug in de tijd in Kandersteg

Een jongen in Kandersteg op een slee, ongeveer 100 jaar geledenDe Belle époque rond 1900 bracht bloei in de Europese cultuur, wetenschap en maatschappij. De eerste herbergen werden omgebouwd tot hotels, meer mensen gingen op reis en wintersportgebieden leefden op. Zo ook in Kandersteg. 

In de laatste week van januari gaat het dorp in Berner Oberland terug in de tijd en kleed iedereen zich in de stijl van de Belle époque. Winterse activiteiten zijn geheel in nostalgische sferen compleet met oude houten schaatsen en ski’s. Vanaf zondag 20 januari wordt er op de grote natuurijsbaan in Kandersteg geschaatst en curling gespeeld volgens oude tradities.Aan deze week zit ook een fotowedstrijd gekoppeld waarmee je prijzen voor de Belle epoque-week van 2014 kunt winnen: Meer informatie lees je hier.Bekijk het programma van komende week online.

100 jaar Lötschbergbahn

Dit jaar is het thema van de belle Epoque week het 100 jarige bestaan van de Lötschbergbahn. Op 28 juni 1913 vond de feestelijke opening van de Lötschbergbahn plaats en zal dit jaar met diverse evenementen gevierd worden

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?