Banff filmvertoning in San Fransisco

Banff Mountain Film Festival komt weer naar België en Nederland

In februari en maart doet de wereldtournee van het Banff Mountain Film Festival wederom België en Nederland aan. Het Banff festival, afkomstig uit Canada, wordt volgens de organisatie inmiddels gezien als 'het grootste en meest prestigieuze festival voor avonturenfilms met de bergen als thema'.

In het Canadese dorp Banff werd in 1976 voor het eerst een Mountain Film Festival georganiseerd. Nog steeds vindt het daar elk jaar plaats in november. Sinds enkele jaren gaan de films vervolgens ook op tournee, waarbij 34 landen worden aangedaan. In Nederland worden dit jaar onder andere de films 'Cold' en 'Freedom Chair' vertoond, die in Banff een prijs kregen voor respectievelijk beste klimfilm en beste bergsportfilm. In totaal krijgen bezoekers in 140 minuten zes films te zien.

Vanaf 16 februari is het filmfestival elf keer te zien in België. Op 14 maart is het festival in Amsterdam, op 20 maart in Rotterdam en op 21 maart in Utrecht. Kijk voor kaartjes en meer info op de website van de Banff World Tour 2012. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden