De Annapurna trek in Nepal ingekort?

De plannen voor een weg die de bekende 250 kilometer lange Annapurna trek in Nepal zal verkorten, zijn er al jaren, en de aanleg van de weg is in volle gang. Niet alleen het einde van een klassieke trektocht, maar ook een bedreiging voor de dorpjes langs de route.

De Annapurna trek omvat diverse bekende bergen uit de Himalaya, zoals de Manaslu, Dhaulagiri en de Annapurna I, II, III and IV. De Annapurna I  is de hoogste top met  8091 meter. Gemiddeld wordt de tocht in gemiddeld drie weken gelopen. Als de weg geopend wordt, waarschijnlijk in het voorjaar van 2012, zullen de eerste 10 dagen van de route teruggebracht worden tot een tweedaagse autotocht.

De weg opent de mogelijkheid voor kortere trektochten, en meer commerciële tochten de bergen in, maar zal het de natuur en de lokale dorpjes aantasten. De toeristen die op weg naar de Thorong La pass door de dorpjes lopen, zorgen voor een goede bron van inkomsten. De komst van de nieuwe weg zal de toeristen makkelijker rechtstreeks naar het stadje Manang brengen, ten koste van de dorpelingen.

De klimmers moeten oppassen als ze besluiten om het eerste stuk van de trek via de weg af te leggen. Het eerste deel van de tocht tot aan de Thorong La pass stijgt gelijdelijk, waardoor de klimmers kunnen acclimatiseren en aan de hoogte kunnen wennen. Boven de 3000 meter is het niet veilig meer dan 300-400 meter te stijgen boven de hoogte waar je het laatst op hebt geslapen. Neem je de weg, dan stijg je in twee dagen tijd 2700 meter. 

Lees hier het verslag van een bezoeker die in maart 2011 terplaatse was,Bron: bbc.co.uk

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?