Elf klimmers op de top van Ama Dablam op 11-11-'11

Elf klimmers op top Ama Dablam op 11-11-'11

Elf klimmers op de top van Ama Dablam op 11-11-'11De elfde van de elfde is een bijzondere datum, maar voor een team van Alpenglow Expeditions was vorige week vrijdag een wel hele bijzondere dag. Op 11-11-'11 stonden zij met 11 bergbeklimmers op de top van de Ama Dablam in de Himalaya.

De expeditie bestond uit zes klimmers en vijf sherpa's. Op tien november kwam het team aan bij het laatste kamp voor de top. Normaal gesproken is dat Camp 3, maar Alpenglow Expeditions positioneert het derde kamp al een aantal jaar net onder het traditionele plateau van Camp 3. De originele locatie is namelijk gelegen direct onder de Dablam en in 2006 kwamen daar zes mensen om het leven toen een groot rotsblok naar beneden stortte.

Rond vier uur in de morgen op 11 november vertrokken de elf expeditieleden richting de top van de Ama Dablam. Vijf uur later was de groep verzameld op de top van de Ama Dablam op 6812 meter hoogte. De berg, waarvan de naam 'moeders halsketting' betekent, is een van de populairste beklimmingen in de Himalaya. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!