Komt er een berg in Berlijn?

Komt er een berg in Berlijn?

Stel: je komt uit Oostenrijk, maar je woont in Berlijn en hebt heimwee naar de bergen. En een van je vrienden houdt van mountainbiken, maar komt ook niet zo vaak in de bergen, om dezelfde redenen als jij. Wat doe je dan? Je haalt de bergen naar je toe!

Crowdfundingproject

Dat moet Robert Halmer gedacht hebben. De 32 jarige Oostenrijker woont al een paar jaar in Berlijn, maar kon geen afscheid nemen van de bergen uit zijn thuisland. Dus zette hij een crowdfundingcampagne op met als doel geld in te zamelen om een 1000 meter hoge berg in de buurt van Berlijn te bouwen. Het project kreeg de naam 'LowlandAlps' en moet een miljard euro op gaan brengen. Als dat bedrag binnen is, gaat Halmer verder met de planning van zijn project.

Of het zover komt is nog maar te bezien. Op moment van schrijven (april 2016)  is van het gevraagde bedrag nog slechts 3 euro opgehaald.

Die berg komt er!

Het project doet een beetje denken aan de plannen waarmee oud-wielrenner en journalist Thijs Zonneveld. Hij wilde in de Flevopolder een berg neerzetten. Dat project heet Die berg komt er! Hoewel het project nog niet is afgeblazen, is het al wel een tijd stil.

bron: Alpin.de

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?