Sneeuwruimer aan het werk

Koningin Beatrix ingesneeuwd in Lech

Sneeuwruimer aan het werkLawines en hevige sneeuwval hebben de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg afgesloten van de buitenwereld. Wegen en spoorlijnen zijn sinds afgelopen nacht onbegaanbaar en de meeste plaatsen zijn op dit moment nauwelijks bereikbaar. Zo ook Lech, waar koningin Beatrix sinds afgelopen zaterdag op wintersportvakantie is.

Vorarlberg, in het westelijke puntje van Oostenrijk, heeft er sinds gisteren een enorm pak sneeuw bij gekregen, tot wel 70 centimeter. Sneeuwruimers zijn druk bezig om wegen vrij te maken, lokale media melden dat de snelweg tussen Vorarlberg en Tirol vanmiddag weer is vrijgegeven. Het zal echter nog wel even duren voordat alle dorpen weer bereikbaar zijn.

Koningin Beatrix nam zaterdag al haar intrek in Hotel Post in Lech, prins Willem-Alexander, prinses Máxima en de kinderen zouden zich deze week bij haar voegen. Het is niet bekend of zij al zijn aangekomen. Aanstaande maandag staat een persmoment gepland, maar het is ook niet duidelijk of dat kan doorgaan. Een aantal jaar geleden raakten de Oranjes ook al ingesneeuwd in Lech.

De situatie in Vorarlberg kan een probleem zijn voor de wintersporters die dit weekend op vakantie gaan. De ANWB voorspelde eerder al files voor komende zaterdag naar de skigebieden in Vorarlberg, Tirol en het Salzburgerland, door de conditie van de wegen is voor wie op weg gaat extra goede planning vereist. 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)