Uitzicht op de Mont Blanc. Foto Frank Peters

Thema in komende Bergen Magazine (september): Meraner Höhenweg + verslag Mont Blanc-expeditie

  • Uitzicht op de Mont Blanc. Foto Frank PetersWandelen & wijn rondom de Italiaanse Texelgroep: Meraner Höhenweg
  • Verslag van de Mont Blanc-lezersexpeditie
  • Spanjes gouden natuurschoon: Sierra de Cazorla
  • Wandelen in de Beskiden: Bakermat van de Tsjechische bergsport
  • De bergen anders beleven: Vakantie bij de bergboer

Thema: Meraner Höhenweg: Rondom het Italiaanse Texelmassief

Je wandelt over de groene hellingen en ziet valleien met boomgaarden, wijngaarden, cipressen, kastelen en hoge bergen op de achtergrond. Meran, de kuurstad in het dal, lonkt met zijn palmen. Onderweg verbaas je je over de bloemenpracht en als je net zoveel geluk hebt als wij, kruist een hert je pad. De Meraner Höhenweg is een balkon op het zuiden, een vista naar het pure paradijs.

Reportage: boerderijhoppen in Zuid-Tirol

De vroege herfst is een drukke periode voor de bergboeren en ook de mooiste tijd van het jaar om in de bergen vakantie te vieren: de ‘oudewijvenzomer’ zorgt voor blauwe luchten en aangename temperaturen, terwijl de bossen zich in vlammende kleuren tooien. Waarom zou je niet een handje helpen met de boer terwijl je er toch bent? “Niets moet, alles mag”

Wandelen in natuurpark Sierras de Cazorla, Segura y Las Villas

Op een steenworp afstand van de werelderfgoedsteden Ubeda, Jaén en Baeza ligt een bijzonder nationaal park. Het grootste van Spanje en toch minst bekende: Sierras de Cazorla, Segura y las Villas. Een verrassing voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Wandelen in Tsjechische Beskiden

De geologie waaraan de Tsjechische regio rond Ostrava zijn industrie te danken heeft maakt het haar inwoners ook mogelijk die industrie te ontvluchten: aan de horizon liggen de Beskiden. Paul Hesp ondernam een zwerftocht door een bont berglandschap, met een bezoek aan twee jeugdhelden en een slalom langs grensstenen.

De Mont Blanc, een volwaardige expeditie en een onbeantwoorde liefde

Na een week Mont Blanc expeditie komen de energierepen je neus uit, word je al misselijk bij de gedachte aan de slappe erwtensoep waar berghut koks zo dol op zijn, kun je elkaar zelfs in het donker herkennen aan de zweetlucht, heb je duizend keer gecontroleerd of je je thermische onderbroek wel bij je hebt en raak je zo uitgeput dat je door gebrek aan coördinatie je stokken in zulke onmogelijke posities brengt dat ze spontaan afbreken, maar de Mont Blanc Expeditie, georganiseerd door Mountain Network, is ook een ervaring die je nooit meer zult vergeten, of je de top nu haalt of niet.

Mis dit nummer van Bergen Magazine niet!

Mis het niet en word snel lid! Meld je aan via dit formulier (klik hier).

Mis dit nummer niet!

Het volgende nummer van Bergen Magazine verschijnt op 12 september.

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?