Skipiste in Zwitserland

Zwitsers aangeklaagd voor dood door lawine

Skipiste in ZwitserlandWoensdag raakte de 6-jarige Rodrigo uit Spanje bedolven onder een lawine en kwam om. Het jongetje kreeg op dat moment skiles van een lerares in het Zwiterse Saas-Fee. De vader van Rodrigo klaagt de regio en de bergredding aan omdat er volgens hem niet genoeg gedaan is om zijn zoon te redden.

José had een skiles voor zijn zoontje geboekt. Tijdens de skiles werden skilerares en Rodrigo bedolven onder een lawine. De vrouw werd vrij snel uitgegraven, maar het duurde even voordat ze Rodrigo vonden. De jongen werd nog levend onder de sneeuw vandaan gehaald, maar is ondanks de inspanningen in het ziekenhuis toch overleden.

De familie onderneemt de stappen omdat duidelijk moet worden hoe het kon dat er een lawine op de piste kon storten, ten tweede waarom het lawinealarm pas na een uur gegeven werd en het onduidelijk is hoe lang de jongen onder de sneeuw gelegen heeft. Het ziekenhuis stelde namelijk gezien de aard van de bevriezingsverschijnselen dat de jongen ongeveer twee uur bedolven heeft gelegen, de bergredding stelt dat de jongen niet langer dan drie kwartier in de sneeuw lag. Ook de skilerares moet zich verantwoorden, omdat zij met zware wind toch de berg op is gegaan met haar leerling.

De autoriteiten in Wallis zullen alle medewerking verlenen om na te gaan of de reddingsactie volgens het boekje is verlopen.

Bron: demorgen.be 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!