Home » Reportage

De oevers van de Arve ontdekken

Wie de oevers van de Arve volgt, komt ogen te kort voor de prachtige panorama’s. De rivier meandert van het Mont Blancmassief in Frankrijk door de Chablais naar het Meer van Genève waar hij zich in Zwitserland bij de Rhône voegt. De Chemin de l’Arve bestaat uit 116 kilometer fiets- en wandelpad dat van de bron naar het Meer van Genève voert.

Kaarten

Voor de in dit artikel gemaakte wandeling langs de Arve, op volgorde van de stroomrichting:

• IGN 3630 OT Chamonix Massif du Mont-Blanc, 1:25.000

• IGN 3531 ET Saint-Gervais-Les-Bains Massif du Mont-Blanc, 1:25.000

• IGN 3530 ET Samoëns Haut-Giffre, 1:25.000

Meer weten?

www.riviere-arve.org/usages/topoguide-chemin-arve.htm – voor informatie over de 13 etappes van de Chemin de l’Arve (116 kilometer).

Leestip

• La vie de la montagne, B. Fischesser, Editions de la Martinière 2009, ISBN 9782732440033. Hét natuurgeschiedenisboek over de Franse Alpen, maar ook met aandacht voor bergen wereldwijd.

• 'Wat leeft er in een bergbeek?' door Simone van Velzen in Bergen Magazine 2016-5

Wat leeft er in...?

In de serie Wat leeft er in…? deelt Simone van Velzen haar kennis en enthousiasme over de bijzondere natuur die je in de bergen op je pad tegenkomt. Simone studeerde wildlife management aan het Van Hall Instituut in Leeuwarden en woont nu in Chamonix-Mont-Blanc waar ze haar passie voor natuur en buitensport naar hartenlust kan combineren.

Wil je meer mooie reportages en bergnieuws lezen? Neem dan nu een abonnement op Bergen Magazine!

Meer inspiratie

In de prachtige Allgäuer bergwereld vindt iedereen zijn we g of route. Oberstdorf is een uitstekend startpunt voor diverse mountainbiketochten.

De lijst met avontuurlijke en ontspannen activiteiten in Tirol is eindeloos. Bekijk de mogelijkheden in de Tiroler bergen

Ontdek de vele almwandelingen in Tirol, voor iedere wandelaar genieten!

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Met elke dag de mooiste bergfoto's, leuke winacties en het laaste bergnieuws!