wintersportapps

De vijf leukste apps voor tijdens de wintersport

Er zijn voor smartphones veel apps beschikbaar om het skiën nog leuker te maken. Sommige apps hebben een schat aan handige informatie, zoals weerberichten en sneeuwhoogtes. Andere apps houden voor je bij hoe hard je bent gegaan. Tof als je je prestaties wil verbeteren, of als je gewoon ’s avonds een beetje wil opscheppen. En andere apps zijn gewoon leuk!

Bergfex/Ski

Bergfex is al jaren bekend als een van dé informatiebronnen voor bergsporters. Bergfex/Ski is de wintersportversie daarvan. Weerberichten, sneeuwberichten, kaarten en routes, de app heeft het allemaal. Bergfex is van origine Oostenrijks, maar de informatie richt zich op heel Europa. De basis van de app is gratis, maar tegen betaling (abonnement) geeft de app extra gedetailleerde informatie weer.

Beschikbaar voor Android en iOS


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je elke week het beste van Bergwijzer in je mail! 

Meld je aan


Sneeuwhoogte

Een van de meest bekende Nederlandstalige wintersportapps. Deze app, afkomstig van de gelijknamige website, doet precies wat de naam al verklapt: sneeuwhoogtes vertellen. Maar daar blijft het niet bij. Een dik (of dun) pak sneeuw is immers niet het enige dat je wil weten. Je wil ook weten wat de conditie van dat pak sneeuw is. Is het ijzige sneeuw, zacht poeder of plaksneeuw? Ook dat soort informatie staat in deze app, aangevuld met de bevindingen van wintersporters zelf. Last but not least: in de app kun je ook vinden welke liften draaien.

Beschikbaar voor Android en iOS

iSki tracker

Aan het einde van een dag in de sneeuw wil je misschien ook wel weten hoe je het gedaan hebt. Hoe hard je bent gegaan, hoe veel kilometer je nou hebt afgelegd. Dat kan natuurlijk via bekende sportapps zoals Strava en Runkeeper, maar die zijn niet altijd helemaal toegespitst op de pistes. iSki tracker is een app die al je prestaties op de pistes bijhoudt. Snelheid, hoogtemeters, afgelegde kilometers op de piste, waarbij de afstanden en de tijd die je in de lift zit, er weer uit (kunnen) worden gefilterd. Niet alleen voor een dag, maar ook voor je hele skivakantie! Foto’s en kaarten maken het helemaal af. Naast de tracker-app zijn er ook nog iSki versies per wintersportland, waarmee je veel meer informatie over de skigebieden waar je bent, kan vinden.

Beschikbaar voor Android  en iOS 

Skiline

Skiline is ook een tracker speciaal voor wintersporters. Ook deze app houdt dus voor je bij hoe hard je gaat, hoe ver je gaat en meer van dat soort gegevens waar je ‘s avonds mee kan opscheppen, of een doel voor de volgende dag kan bedenken.  Maar deze app heeft een extra leuke feature: in een groeiend aantal skigebieden kun je deze app koppelen aan je skipas. Op basis van je skipas en alle gegevens, vogelt de app voor je uit of je door de webcams van de skigebieden gefotografeerd of gefilmd bent. Heb je ineens een aantal toffe actiefoto’s!

Beschikbaar voor Android en iOS 

Peakfinder

Bovenaan een piste is het uitzicht vaak geweldig. Zo ver als het oog rijkt, zie je de machtige besneeuwde bergtoppen. Maar, welke zie je allemaal? Deze app helpt je om al die bergtoppen te herkennen. Dankzij de GPS van je telefoon weet de app waar je bent, en op basis daarvan kan de app berekenen welke toppen je ziet. Je hoeft alleen nog maar je telefoon op de horizon te richten. Omdat alle gegevens in de app zelf verwerkt zijn, heb je daar geen stabiele internetverbinding voor nodig. Handig, want dat scheelt data.

Beschikbaar voor Android  en iOS 

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen