De winnaars van de fotowedstrijd Beestenboel!

We verwachtten heel wat inzendingen voor deze fotowedstrijd, maar jullie enthousiasme overtrof onze verwachtingen. Honderden foto’s werden ons toegezonden. Het viel de jury op dat vooral de steenbokken zich goed lieten zien. Hier zijn de winnaars:

Eerste prijs: Peter de Braecke

Dierenhemel en -aarde

Een schitterende, sfeervolle plaat. Het lijkt alsof de steenbok zelf ook staat te genieten van het uitzicht aan de voet van de Monviso (toevallig het onderwerp van onze themareportage in Bergen Magazine 2016-2). De compositie is volmaakt waardoor de kleuren en het lijnenspel in de foto een perfect geheel vormen. Klasse!

Peter krijgt een rijk gevulde picknickmand van Graubünden Toerisme cadeau

Tweede prijs: Ronny Brits

Uitslover!

Ergens boven de Berninapass (niet toevallig in Graubünden!) kijkt deze jonge steenbok nieuwsgierig toe hoe een mens ‘zijn’ kunstje nadoet. Maar die kan het niet zonder jaren oefening en een  glimmende uitrusting. Daarna vindt hij die fotograaf toch interessanter ... Dit is een terechte winnaar vanwege de creatieve manier waarop het thema in beeld is gebracht.

Ronny wint met deze foto een heerlijke fles wijn met bijpassende lekkernijen uit Graubünden.

Derde prijs: Helga Boom

Idylle

Een mooi, klassiek beeld van het pastorale berglandschap in het Oostenrijkse Zillertal, waarin de bergkoeien niet mogen ontbreken. Zo’n plaatje zien we graag.

Ook Helga ontvangt een fles wijn met hapjes.

De nieuwe fotowedstrijd: Geniet van de natuur

In Bergen Magazine 2 van 2016 hebben we uiteraard weer een nieuwe fotowedstrijd. Laat zien hoe jij van de natuur geniet! Meedoen met de nieuwe fotowedstrijd Genieten van de natuur kan hier.  

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen