Kick off Bergen Magazine Mont Blanc Expeditie

In juni 2014 gaat een team van 7 deelnemers plus een verslaggever van Bergen Magazine de Mont Blanc beklimmen. De expeditie wordt georganiseerd door Mountain Network in samenwerking met het tijdschrift. Op zaterdag 11 januari vond de kick off dag plaats in Dordrecht en maakten de deelnemers kennis met elkaar.

Een verslag van redacteur Frank Peters:

Een gezellige sfeer tijdens de kick off dag op zaterdag 11 januari bij Mountain Network in Dordrecht. Zaterdag maakten de deelnemers aan de Bergen Magazine Mont Blanc Expeditie kennis met elkaar. Om 08.00 uur 's morgens was iedereen present en, na de koffie en thee, klaar voor de eerste uitleg over het trainingsprogramma.

Algemeen advies Mont Blanc;

Cardio- en krachttraining afwisselen en veel variatie aanbrengen. Bij gebrek aan bergen in Nederland zijn duinen, dijken, stranden en heuvels goede alternatieven.

Voor wat betreft de kleding wordt aangeraden verschillende ademende lagen over elkaar heen aan te trekken, te beginnen met thermisch ondergoed, dan een fleece onderlaag, optioneel een tweede fleecje, vervolgens een softshell jas en bij regen, sneeuw en wind een hardshell jas (vroeger ook wel regenjas genoemd, maar nu ademt ie met je mee!). Voor de benen een lange onderbroek (thermisch), trekkingbroek en hardshell buitenlaag voor extreme omstandigheden.Handen gaan eerst in een thermische laag, daaroverheen een waterafstotende handschoen en tot slot een waterdichte ademende toplaag in de vorm van een want. Nog een lekkere muts, een buff, naadloze sokken, high tech zonnebril, vederlichte rugzak, geïsoleerde veldfles en niet te vergeten een stevige D bergschoen, met harde zool om de stijgijzers goed onder te kunnen bevestigen. Een perfecte uitrusting voor de beklimming van de hoogste berg van de Alpen!

Na al deze informatie gingen ze gezamenlijk klimmen op de 17 meter hoge klimwand in Dordrecht en onderging iedereen een conditietest.

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past