Sneeuw september

Herfst begint met sneeuw!

De herfst van 2019 is begonnen met veel sneeuw. In de nacht van 8 op 9 september viel in delen van Oostenrijk een flink pak verse sneeuw. Vanaf 1500 meter viel op veel plekken het verse poeder uit de lucht.

De meeste sneeuw viel in Tirol en Salzburg, waar vanaf 1500 meter al pak van 10 tot 30 centimeter viel. In het hooggebergte, vanaf 2500 meter viel zelfs al een halve meter. Op sommige plekken viel er nog lager al natte sneeuw. En dat leverde op veel plekken al mooie wintersportplaatjes op, terwijl hier in de lage landen de eerste verlangens naar de wintersport al op socialmedia werden uitgesproken.

Wintereinbruch niet ongewoon

Hoewel het nog maar net september is, is zo’n Wintereinbruch volgens de Oostenrijkse weerdiensten helemaal niet ongewoon voor de tijd van het jaar. Het is een teken dat de herfst eraan komt en dat het bergwandelseizoen op z’n eind begint te lopen. Wie de hogere regionen in wandelt moet rekening gaan houden met sneeuw op z’n pad en daar de bijbehorende voorbereidingen voor treffen.

Sneeuw september

Warmer weer?

Dat wil overigens niet zeggen dat de winter nu écht begonnen is. In tegendeel. Europese weerinstituten verwachten de komende dagen juist weer warmer weer, als de restanten van orkaan Dorian die in de Bahama’s, de VS en Canada huis heeft gehouden, warmere lucht richting de Alpen blazen. Wie weet komt er nog een mooie en warme indian summer.

 

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!