Mountain - een game waarin je een berg speelt. Beeld door David O'Reilly

Speel als berg in de game Mountain

Mountain, een game waarin je een berg speelt. Beeld door David O'ReillyMountain is een game van David O’Reilly waarin je als speler niet een soldaat, prinses, huisvrouw of egel bent, maar een berg. Het belooft een simulatiespel te worden die vooral op de achtergrond moet gaan draaien, als een soort ‘interactieve screensaver’.

Creëer je eigen berg

In het spel heeft de speler de controle over een berg. Wat de mogelijkheden gaan zijn, is vooralsnog onbekend. ‘Je speelt als een berg en je kan allerlei dingen doen die een berg ook doet,’ aldus O’Reilly. Wel is bekend dat jouw berg wordt gecreëerd op basis van enkele tekeningen die je moet maken aan de start van de game.

Volgens O’Reilly is het de bedoeling dat dit spel op de achtergrond wordt gedraaid terwijl de speler ergens anders mee bezig is. Af en toe moeten een paar dingen worden geregeld, waarna je moet wachten op de volgende gebeurtenis.

David O’Reilly

O’Reilly is bekend vanwege zijn nepgame die hij heeft gemaakt voor de recente film Her met Joaquin Phoenix in de hoofdrol. In de film wordt het spel door de hoofdpersoon gespeeld. Daarnaast maakt O’Reilly animaties, designs en filmpjes.

Mountain is rond 21 juni beschikbaar voor ongeveer twee euro via de website van de game.

Bron: Business Insider

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?