Top 10 skigebieden van Europa

Iedereen heeft wel een of meerdere favoriete wintersportgebieden. Ideaal voor het gezin, of juist met veel apres-ski mogelijkheden, makkelijke of moeilijke pistes. Vrijuit.nl heeft 10 favoriete wintersportgebeiden geselecteerd. Het Franse Let Trois Valleés en het Oostenrijkse Sölden bovenaan de lijst.

1.    Les Trois Vallées

Een van de grootste skigebieden van Europa met maar liefst 606 kilometer piste. De meeste pistes zijn blauw (317 kilometer) dit maakt het gebied zeer geschikt voor beginners.

2.    Sölden

Zowel beginners al gevorderden kunnen zich in Sölden uitleven op de 144 kilometer aan piste. Bovendien is de stadskern erg gezellig en is er een uitbundige après-ski.

3.    Chamonix-Mont Blanc

Dit Franse skigebied is ideaal voor gevorderden. Het gebied biedt meer rode en zwarte pistes dan blauwe en er zijn uitdagende buckelpistes en veel offpiste mogelijkheden. Bovendien verkeer je hier onder het ‘toezicht’ van de imposante Mont-Blanc.

4.    Val di Fassa

Dit Italiaanse skigebied biedt 138 kilometer piste waarvan het merendeel rood is. Goed geschikt voor de gemiddelde skiër. Het gebied ligt rondom 7 prachtige skidorpen. De natuur van de Dolomieten is adembenemend.

5.    Salzburger Sportwelt

Een gezellig, typisch Oostenrijks gebied voor zowel beginners al gevorderden. Hypermoderne skiliften brengen je razendsnel naar boven. Geweldig skigebied voor langere tochten.

6.    Alpenarena Flims-Laax-Falera

Een prachtig Zwitsers gebied voor de gevorderde skiër. Het gebied telt maar liefst 89 kilometer aan zwarte piste, dit is 40% van het totale aantal pistes. Ook voor snowboarders is dit het paradijs op aarde.

7.    Kitzsteinhorn Kaprun

Klein en overzichtelijk skigebied voor beginners, zonder zwarte pistes. De gletsjer maakt skiën in de zomermaanden mogelijk en er is dus een grote sneeuwzekerheid.

8.    Ski Arlberg

Het skigebied bij Lech waar ons koningshuis jaarlijks naartoe gaat. In het totaal is er 276 kilometer piste voor beginners en gemiddelde skiërs. Voor gevorderden is er 30 kilometer aan zwarte piste. Zeer gevarieerd dus.

9.    Espace Killy

Redelijk groot skigebied in Frankrijk met veel blauwe pistes, maar ook een aantal uitdagende pistes voor gevorderden. Zeer sneeuwzeker gebied door de hoge ligging.

10.    Spindleruv Mlyn

Opkomend Tsjechisch skigebied dat vooral bekend staat om haar lage prijzen, gastvrijheid en veilige pistes. Zeker het proberen waard.

Bron: vrijuit.nl

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?