Mont Blanc in Lac Blanc. Foto Frank Peters

Veel animo voor Bergen Magazine Mont Blanc Expeditie

Mont Blanc in Lac Blanc. Foto Frank PetersVoor de Bergen Magazine Mont Blanc Expeditie hebben zich meer dan 20 geïnteresseerden gemeld. De informatieavond, die afgelopen donderdag plaatsvond bij Mountain Network in Arnhem, werd druk bezocht. Uiteindelijk blijft een team van 7 deelnemers over. Binnenkort worden de namen bekend gemaakt.

De Mont Blanc Expeditie wordt georganiseerd door Mountain Network in samenwerking met Bergen Magazine. Mountain Network organiseert al meer dan 15 jaar expedities naar aansprekende bergtoppen over de gehele wereld zoals bijvoorbeeld Elbrus, Aconcagua en Kilimanjaro. De Mont Blanc expeditie en de voorbereidingen worden gevolgd door Bergen Magazine verslaggever en fotograaf Frank Peters. Hij volgt het traject van de deelnemers vanaf de eerste voorbereiding in januari tot en met de beklimming van de top in juni. Via Bergwijzer.nl en Facebook kun je de belevenissen van de deelnemers op de voet volgen. Frank Peters maakt foto's, filmpjes en artikelen over de expeditie, zodat je dan dagelijks op de hoogte blijft van de ontwikkelingen. Hoe zwaar is de beklimming? Welke inspanningen moeten de deelnemers leveren zowel mentaal als fysiek? Hoe bereiden ze zich voor? Waarom doen ze mee? Op deze en vele andere vragen probeert Frank Peters antwoord te vinden.

Medische keuring Mont Blanc

De Mont Blanc expeditie start officieel met de kick-off dag in Dordrecht op zaterdag 11 januari 2014. In Dordt wordt gezamenlijk geklommen op de klimmuur van Mountain Network. Ook worden de deelnemers medische gekeurd en leggen een conditietest af. In april gaat het echte buiten klimwerk beginnen met een voorbereidingsweekend in de Belgische Ardennen. In de Lesse-vallei nabij Dinant gaan de deelnemers oefenen met hun klimuitrusting en rotsklimmen. Daarnaast staan mountainbiken, wandelen en oriëntatie in de bergen op het programma.

Beklimming Gran Paradiso én Mont Blanc

Op 11 juni starten de voorbereidingen in Frankrijk met acclimatiseren en het oefenen met lopen op stijgijzers op de gletsjer 'Mer de Glace'. In de klimtuin van Chamonix gaan de deelnemers rotsklimmen. Ter voorbereiding op de beklimming van de Mont Blanc rijden de expeditieleden naar Italië om daar in Valle d'Aosta de 4061 meter hoge Gran Paradiso te beklimmen. Op deze wijze wordt elk expeditielid klaargestoomd voor de Mont Blanc beklimming. Die beklimming gaat via de normaalroute. De eerste dag bereiken de deelnemers de Tête Roussehut en afhankelijk van het weer wordt op de eerste of de tweede dag erna de top beklommen via de Grand Couloir en Dome du Gouter.

Volg de voorbereidingen en de beklimming van de Mont Blanc Expeditie via de speciale pagina's op Facebook en Bergwijzer.

 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?